Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Logi do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Logi znajomego. Jak dla mnie rzuca się w oczy zbyt wysoka temperatura, przy tej okazji wywalił też błąd:

16502 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62): Signal too High

P0118 - 002 - Lower Limit Exceeded - Intermitten

Generalnie wrażenie jest że jak do 150 KM to mu trochę brakuje.

Co do zrobiłem takie po przeczytaniu wątków w diagnostyce dotyczących AVJ. Jeśli czegoś brakuje to proszę o informacje

Log 003,020,115

Log 031

Log 034

Opublikowano

16502 - czujnik temperatury płynu chłodzącego G62 - za wysoka wartość sygnału. (przy tym kodzie błędu oprócz połączeń czujnika i samego czujnika dodatkowo należy sprawdzić sprawność działania termostatu)

Natomiast co do logów to nie wypowiem się ale robiłem kiedyś koledze logi w 1,8 t i czas rozpędzania od 1500-4500 macie prawie taki sam różnice kilka setnych więc chyba tak te 1,8 T chodzą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Na prawdę nikt nie jest w stanie nic więcej powiedzieć o logach. Jak wygląda stan sondy? Z porównań z innymi logami wg mnie przepływka delikatnie zaniża pomiar. Dobrze to oceniam?

Opublikowano

Kolega bobikos niech się pochwali jak robił logi sam chce zrobić które logi dynamiczne i statyczne bo będę chciał zrobić jak wymienią mi cewki w serwisie za darmo i po wywaleniu kata

Opublikowano
  • Autor

Robiłem logi dynamiczne (3 bieg od 1500 obr/min - 6500). Grupy logowałem te które są zamieszczone, o takich wyczytałem na forum - tak na prawdę nie wiem dokładnie które logować.

Problemem jest brak dobrych opisów robienia i czytania logów dla silników benzynowych, dodatkowo zdecydowanie mniej osób jest w stanie ocenić logi, czego przykład masz w tym temacie.