Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Proszę o sprawdzenie nr licznika po ViN i szpec od liczników Rzeszów Sanok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czeka mnie wymiana licznika na nowy , problemy ze starym są nie do naprawienia więc potrzebuje kogoś kto sprawdzi po nr VIN jaki licznik powinien być w moim samochodzie . VIN WAUZZZ8DZYA110159 .

Zna ktoś może jakiegoś szpeca od liczników , który naprawia albo może adoptować nowy licznik z imo do samochodu w okolocach Sanoka lub Rzeszowa ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Wykręć sobie licznik u siebie i dokładnie sobie zobaczysz jaki numer masz swojego licznika,na forum jest to fajnie opisane i porobione są fotki.

Opublikowano
  • Autor

Ten numer juz mam ale było coś kombinowane przy liczniku i mysle ze ktoś go juz wymieniał na inny

Opublikowano

8D0919861FX - normalny licznik

8D0919861GX - ze wskaźnikami ładowania i temp. oleju.

8D0919881HX - z FIS

8D0919881RX - z FIS i szarymi tarczami.

Takie są przewidziane dla diesla z 2000 r.

Mogą występować również inne numery, bo numeracja w katalogu zmieniała się z biegiem czasu.

Opublikowano
  • Autor

o taki mam licznik

P2120003.jpg

A jeszcze jakiej firmy mają być ??

I problem jest z kodowaniem imo ?

Opublikowano

Ad1 VDO

Ad2 nie ma problemu

Opublikowano
  • Autor

Na miejscu pewien elektryk stwierdził ze to dużo roboty i będzie mnie to kosztowało 300 zł :shocked: . Można to zrobić samemu przy pomocy VAG-a ? [br]Dopisany: 21 Marzec 2011, 10:02_________________________________________________8DO920930 Mam takie numer licznika to jest prawidłowy ?

P3260044.jpg

Opublikowano

Widzę,że w profilu masz autko z 2000 roku, a licznik z roku 2001, coś chyba było kombinowane :)

Opublikowano
  • Autor

Tak właśnie tez sie domyślałem ze sa przekładane . Tylko czy takie mają być czy sa niewłaściwe[br]Dopisany: 26 Marzec 2011, 19:51_________________________________________________To sa najprawdopodobniej z A6 . Musze je wymienić bo juz naprawy nie przynoszą skutku . Znalazłem kilka z A6 2,5 TDi czy nie będzie problemu z ich podłączeniem ?

Opublikowano

Mi też padły zegary i założyłem z A6 2002 roku. Jest tylko problem ze wkaźnikiem poziomu paliwa (pokazuje na odwrót) i fiz nie wyświetla otwartch drzwi'

Ty masz pełnego fisa, a ja półfisa. Poza tym wszystko działa ok

Z A6 miałbyś inne oznaczenie zaczynające się 4B0.... (u mnie tak jest), jak masz 8D0 to napewno są z A4

Opublikowano
  • Autor

I co z ty wskaźnikiem paliwa zrobiłeś ? Jak ci teraz pokazuje ? Dużo problemów był ze zgraniem licznika z autem ?

Opublikowano

Jak podłączysz to wszystko będzie ok, tylko immo musisz przeprogramować bo nie zapalisz

Co do poziomu paliwa to narazie tak jeżdżę (jak mam full w baku to na wskaźniku 0), trzeba wymienić płytkę pływaka z A6/C5

Opublikowano
  • Autor

a to imo dam rade sam przeprogramować ?[br]Dopisany: 27 Marzec 2011, 11:12_________________________________________________Znalazłem licznik z 1.8 T ale chyba nic mi zniego ?

Opublikowano

Z tych, które mi na maila wysłałeś, to żaden nie będzie poprawnie wyświetlał wskazania paliwa.

Opublikowano

Szukaj takiego samego licznika jak masz czyli 8D0920930, chyba,że masz normalną wersję bez komputera pokładowegi (manetka z prawej strony kiery bez żadnych przłączników) to zakładaj licznik 8D0920900 firmy JAEGER, ja taki miałem ORI

Opublikowano
  • Autor

aha a jak zrobić zeby poprawnie pokazywało ? albo masz gdziec coś odpowiedniego na oku ?

Opublikowano

to zakładaj licznik 8D0920900 firmy JAEGER, ja taki miałem ORI

To jest najgłupsza rada z możliwych wiedząc, że wcześniej czy później taki licznik padnie.

Opublikowano

to zakładaj licznik 8D0920900 firmy JAEGER, ja taki miałem ORI

To jest najgłupsza rada z możliwych wiedząc, że wcześniej czy później taki licznik padnie.

Dlaczego tak twierdzisz, w tym roczniku szły już Jeagery (wiem,że były wadliwe) a jeśli podejdzie VDO to nie ma problemu

Opublikowano
  • Autor

to co szukać vdo 8D0920930 ?