Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Buczenie w okolicy Filtra Powietrza!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja panowie miałem tez takie buczenie . I rozwiązanie było banalne po prostu był luzno włożony plastykowy przewód ktory doprowadza powietrze do filtra, ładnie go zakleilem tasmą i jest git nic nie dudni , i na tym koniec . Ale moze to byc faktycznie od egr a , bo gdy mialem nieszczelny to tez takie dzwieki sie pojawiały , wyczysciłem i wszystko gra . Więc krótko mówiąc moze to byc banalna sprawa i najpierw dobrze uszczelnic a pozniej myślec o innych rzeczach .

Opublikowano

Wcześniej miałem zalanego Mobila 10W40, teraz przejechałem 5 tyś km. na Castrolu Edge 5W40. Mechanik mówił że do mojego silnika najlepszy będzie syntetyk i mi taki zalał tylko nie wiem czy rozsądnie bo słyszałem, że z półsyntetyka i mineralnego na czysty syntetyk się nie przechodzi,

I tu jesteś w łędzie. Poczytaj w dziale "Silnik Diesla" , "Jaki olej do TDI". Pozdrawiam.
Opublikowano

niedomkeniety zawór... :cool1: chyba ze juz dawno dostał od tloka po łbie i jest skrzywiony, dlatego sie nie domyka...

gdy tłok jest w GMP przy zamknietych zaworach to jest niewielka odległos nawet 1mm nie ma wiec niedomkniety zawór niemożliwe...

moze sztanga regulatora podciśnieniowego przy turbo jest źle wyregulowana.- na b.jałowym powinna być na maxa zamknięta a jest uchylona.

również zawór EGR'u moze byc niedomkniety co powoduje dziure w dolocie - dolot z wydechem jest otwarty... w momencie zdjecia rury zasysajacej cos sie wyrównuje i buczenie znika....

ja buczenie miałem na b.jałowym i przy przeciaganiu na biegach -to buczenie spowodowane było przez uszkodzone złacze elastyczne na wydechu. - piszesz ze masz wymienione. przy wymianie tez mozna je uszkodzic lub nawet nowe złacze potrafi strzelic przez napreżenia wydechu - moze cos chłopy przy wymianie sie nie przyłozyli z glowa do wymiany...

Opublikowano

czy może być ze turbo pada , bo olej pojawił się w intercoolerze ,ale nie jakaś wielka ilość

Opublikowano

załozysz nowe turbo wypucujesz dolot i olej spowrotem bedziesz miał w dolocie.

olej w dolocie pojawia sie nie przez padajace turboa odme silnika...{ (turbo w jakims %cie takze przepuszcza ale to nie to)odma(separator oleju)który połaczony jest przewodem do przewodu zasilającego turbinę powietrzem z filtra powietrza ten olej krąży w dolocie. ja osobiscie u siebie na to nie zwracam uwagi ale niewtórym to przeszkadza i dokładają sobie OC...cos tam. ale to nie jest katechezą tego tematu...