nerka1985 Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 jak w temacie opona ma oznaczenia a felga ma gdzies jakis wybity druk jakie et czy rozstaw srubek itp.
MaRioSJ Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 Na feldze powinno być wybite: - ET - Szerokość felgi - Średnica felgi - Pieczątka producenta Z rozstawem się nigdy nie spotkałem, więc jak chcesz kupić jakiś komplet, a nie jesteś pewien, weź suwmiarkę. Pamiętaj, że rozstaw, rozstawem ale bardzo ważny jest także otwór centrujący.
A-rek Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 oznaczenia rozstawu śrub nie znajdziesz na żadnej feldze
wrclaguna Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 oznaczenia rozstawu śrub nie znajdziesz na żadnej feldze zgadza sie do sprawdzenia rozstawu jest specjalny przyrzad do kupienia np. na ALLEGRO
duffy Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 nie powiedzialbym ze na zadnej, na jednym z ramion w moich rh jest wybita liczba 130 - chyba ze to przypadek i oznacza cos innego [br]Dopisany: 22 Marzec 2011, 11:58_________________________________________________rozstaw śrub określa parametr LK (Lochkreis) nie ma go na wszystkich felgach ale jednak na niektórych się pojawia
nerka1985 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 DZiekuje za odpowiedzi ponoć są alee nie na wszystkich tak tez slyszlem
rafal_legnica Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 Powinno być wybiete. ale jak nie masz jak sprwdzic to ja znam taki patent: bierzesz czystą kartę papieru, przykłądasz to felgi od wew strony dociskasz, wowczas odbiją Ci sie wszystkie otwory. Następnie bierzez cykiel i rysujesz okręg na kartcę. Następnie mierzymu linijką i koniec p.s. mam felgi i oponki do sprzedania, jak cos potrzeujesz to na priv prosze
Rekomendowane odpowiedzi