Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Wymiana anteny fm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim mieście odbiera tylko jedna stacja, która odbiera nawet bez anteny. Wszystkie inne baaardzo słabo, trochę podczas postoju, a podczas jazdy w ogóle. Antenę mam tą taką wbudowaną, dokupowałem separator wzmocnienia, nic nie dało. U kumpla wszystkie stacje normalnie odbierają wszędzie, a u mnie zonk. Dlatego mam zamiar kupić nową antenę. Jaką polecacie ? Zrobić coś z tą wbudowaną (o ile się da), czy może kupić bata ? Jeśli tak, jakiego polecacie i jak go zamontować ? :) Końcówka anteny jak do wszystkich radyjek, mam jakiegoś soniacza.

Opublikowano

Kolego spróbuj sprawdzić czy nie masz przerwy na kablu od fabrycznej anteny. Jeśli kabel jest ok to pewnie padł wzmacniacz w antenie. Powiedz jak podłączałeś separator.Zasilanie separatora brałeś z niebieskiego kabelka kostki zasilającej radio (wyjście na sterowanie anteny) czy może ze stałego plusa. Co do montażu anteny to najlepszym wyjściem będzie antena uniwersalna montowana na dachu lub w tylnym błotniku. Zresztą niektóre a4 sedan miały takie fabrycznie. Na początek sprawdź kabel antenowy i masę anteny.

Opublikowano
  • Autor

Kolego, tak szczerze Ci powiem, że kiedyś jak wymieniałem radio byłem na tyle głupi, że zamiast kupić adapter aby wsadzić antenę, to ja ten kabel uciąłem :D I wsadziłem ten pręt, nie wiem czy tak może być czy może to jest tego wina ? Jeśli tego to co, kabel wymienić ? On się ciągnie do tyłu auta co ? Separator z tego co pamiętam do tego niebieskiego dałem sterującego anteną. Co mi teraz radzisz ? :)

Opublikowano

No dobry jesteś. Podjedź do firmy zajmującej się montażem car-audio i oni powinni ci zarobi nową końcówkę wtedy zamontuj separator i będzie hulać. A jak nie to zostaje wymiana kabla.

A jest jeszcze jedna opcja kupujesz przedłużkę do kabla antenowego ucinasz wtyczkę z kawałkiem kabla lutujesz, izolujesz i też będzie ale każde połączenie to osłabienie sygnału.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie, dlatego jeśli już coś z tym kablem robić to wolałbym go wymienić na nowy. Skomplikowany jest to zabieg ?

Opublikowano

Jak masz opanowane rozbieranie tapicerki to nie. Ale to jest dłubania na pół dnia albo lepiej. Poza tym musisz poszukać jak jest ten kabel poprowadzony bo nie miałem styczności z b5

Opublikowano
  • Autor

Ee to dam se na luz, kupię może ten kabel przedłużający i zarobię nową końcówkę ;) Dzięki :)