Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Hiszpania wakacje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z tym że trochę się tu zasiedziałem i miałem okazję poznać wiele ciekawych zakątków tego kraju postanowiłem się nieco podzielić wiedzą i przedstawić możliwości zorganizowania ciekawych wakacji na forum naszego klubu.

Region który chciałem polecić to okolice Alicante - piękne piaszczyste plaże , skaliste urwiska , krystalicznie czysta woda oraz świetna słoneczna pogoda praktycznie od początku kwietnia do końca listopada.

pogoda w Alicante http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/localidades/alicante-alacant-03001

Alicante.jpgALicante2.jpg Calpe2.jpg zima_w_Calpe.jpg

Ale zacznijmy od początku czyli jak można się tam dostać gdzie przenocować , jak poruszać się na miejscu i ile to wszystko kosztuje?

Transport na miejsce

-tanie przeloty miedzy innymi z Wrocławia, Poznania, Gdańska, Krakowa realizuje Rayanair http://www.ryanair.com/pl ceny w zależności od szczęścia (promocje) , pory roku i ilości bagażu od 200zł do 600zł w dwie strony.

Noclegi

-ceny wynajmu apartamentów wysokiej jakości, kompletnie wyposażonych (tzn. od łyżeczki do herbaty poprzez pościel ręcznik , DVD klimatyzację i coraz częściej zmywarkę, kończąc na basenie ) zaczynają się od 250-300 euro/tydzień ( za cały 4-6cio osobowy apartament) więc w przeliczeniu na 1 osobę wychodzi taniej niż nad Bałtykiem. Ceny oczywiście zależą od sezonu, odległości do morza, wyposażenia itd.

Przemieszczanie się na miejscu

1) opcja - wynajem autka na lotnisku koszt ok. 20e-35e/za dobę (auto można później oddać w Alicante, Torrevieja lub innej miejscowości nie koniecznie na lotnisku )

2) opcja - dojazd taxówką koszt ok. 50 60 e (więc w tej cenie mamy już auto na dwa dni z wypożyczalni z pełnym ubezpieczeniem)

3) opcja - polska firma która zajmuje się przewozem osób z lotniska do okolicznych miejscowości przejazd do Torrevieja 7osobowego busika kosztuje u nich 40 euro maja tez auta do wypożyczenia 15euro za dobę

Poniżej przedstawiam zdjęcia z dwóch przykładowych apartamentów. Zainteresowanych proszę o zadawanie pytań na priv.

Pozdrawiam

Apartamet_1 sypialnia/salon+anex kuch jak na zdjęciach/łazienka/taras KALENDARZ od marca do konca roku, kolor zielony terminy dostępne kolor czerwony terminy zajęte

przystosowany dla max 4 osób odległość do morza ok 500m

Apart_1_foto1.jpg Apart_1_foto_2.jpg kalendarz_Ap_1.jpg

Apartament_2 2sypialnie/salon/kuchnia/łazienka/taras, KALENDARZ od marca do konca roku, kolor zielony terminy dostępne kolor czerwony terminy zajęte

apartament przystosowany dla komfortowego wypoczynku 4 osób do morza ok 300m

Apart_2_foto1.jpg Apart_2_foto2.jpg kalendarz_Ap_2.jpg

Płatności można dokonać po otrzymaniu kluczy i wprowadzeniu się:

-robiąc przelew z kafejki internetowej

-zlecając przelew przez tel

-zlecając przelew w swoim banku przed wyjazdem z późniejszą datą realizacji

-korzystając z moneybookers http://www.moneybookers.com/app/products.pl

Opublikowano

Przedstaw jeszcze koszy stołowania sie czy to w mieście czy np ceny po sklepach i opcja gotowania samemu jak robi większa cześć Polaków np na Chorwacji.

Opublikowano
  • Autor

Jedzenie na mieście

-obiad w hiszpańskiej knajpce/restauracji (tzw menu del dia/specjalność dnia) 10 - 12euro w tym dwa dania; kawa lub lody na deser; browarek, woda, lub napój do picia

-obiad w chińskiej restauracji 6-9 euro jesz pijesz do oporu badź zamawiasz zestawik jak powyżej (nie mylić z polskimi chińczykami tu jedzenie naprawdę mają dobre i jest tego sporo) polecam

-kurczak z rożna w obwoźnej przyczepie 4-5 euro

Alkohol :>

-browarek na mieście 2,5euro 0,5l

-browarek z Mercadony (bardzo popularny supermarket z produktami dobrej jakości) 3 euracze za 12stpoak 0,33 Steinburga - polecam

-whisky z colą na mieście 6-7 euro za szklaneczkę ( nie oszukują leją uczciwie) :)

-whisky z Mercadony 1L marki Baco lub Veterano 6-7e polecam

-wódeczka tu niestety Hiszpanie nie wiedzą co dobre i trzeba udać się do Lidla i kupić Rachmaninowa - polecam 5 euraczy za 0,75 bo bo to co sprzedają Mercadonie nie nadaje się do picia;

Sobieski Soplica jest w hipermarketach cena ok 10 euro za 0.75 jakość jest ok

ceny innych produktów są proporcjonalne nie będę się rozpisywał ile kosztuje bagietka i ile 1L mleka a ile kg mielonego

- a w zasadzie to czemu nie mogę napisać może niektórzy stosują inne konwertery niż browar i flaszka więc będzie im łatwiej :)

bagietka 0,5e

1L mleka 0,7e

kg mielonego 4-5euro chyba :embarrassed:

Opublikowano

super opis :good: bardzo sie przyda w tym roku :cool1:

Opublikowano

Ja ze swojej strony mogę polecić południowe wybrzeże Hiszpanii. W zeszły weekend zaliczyłem małą objazdówkę, Malaga, Granada, Marbella i Gibraltar. Nie wiem czy Ryan lata z Polski do Malagi, trza by sprawdzić, ja leciałem z Eidhoven. Hotele bukowałem przez www.booking.com, wyszło około 30-40 euro za dobę, wynajęcie auta na cały weekend www.malagacar.com, 100 euro z połową baku paliwa, oddajesz pusty. Największe wrażenie zrobiła na mnie Granada i góry Sierra Nevada, przejazd trasą sródziemnomorską, i chyba największe Gibraltar! Na pewno nie byłem tam po raz ostatni :)

19032011038.jpg19032011049.jpgP1070601.jpgP1070335.jpg20032011094.jpgP1070341.jpg

Opublikowano

a ja polecam Katalonię i wybrzeże Costa Daurada :] Barcelona i okolice w promieniu 100km, mieszkało się tam trochę czasu :]

Opublikowano

Słuchajcie - jeśli jest kilka chętnych osób, to nie widzę problemu, aby się wybrać na takie wakacje. Ja osobiście planuję w tym roku Hiszpanię, najprawdopodobniej pojadę swoim autem, także będą wolne miejsca i mile widziane osoby z klubu :good:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Również wybieram się w tym roku do Hiszpanii... 11-25 września. Okolice Alicante, dokładniej wynajmuje ville na osiedlu Alkabir w El Campello. Lecę samolotem i na miejscu wynajmuję auto ;) Jak ktoś planuje w tym samym okresie pobyt w okolicy tej samej to możemy się spotkać :D

P.S. Polecam stronę http://www.holiday-rentals.co.uk gdyż właśnie tam znalazłem ville do wynajęcia.

Opublikowano

Ja też w tym roku Hiszpania 30 lipca ale aeroplanem.