Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Nieszczęście... biały dym i spadek mocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Mam podobny problem tylko że w golfie 1.9 tdi AHU, nie rozbierałem turbiny jednak spod kolektroa wydechowego wydostaje się olej (tak mi się bynajmniej wydaje). A dodam że turbina się już poci. Wiec chyba będę miał ten sam problem a niebawem wycieczka nad morze czyli łącznie jakieś 1500 km i mam nadzieje że turbina to przeżyje. Dodam że nie ma żadnych stuków w turbo jedynie pilnuje sobie stanu oleju a auto ciągnie jak trzeba.

Łapie notlaufa? Jesli tak to musisz być bardzo, bardzo ostrożny i nie powinno sie nic stac. Szczegolnie unikaj wyprzedzania i duzych obciazen.

Opublikowano

Mam podobny problem tylko że w golfie 1.9 tdi AHU, nie rozbierałem turbiny jednak spod kolektroa wydechowego wydostaje się olej (tak mi się bynajmniej wydaje). A dodam że turbina się już poci. Wiec chyba będę miał ten sam problem a niebawem wycieczka nad morze czyli łącznie jakieś 1500 km i mam nadzieje że turbina to przeżyje. Dodam że nie ma żadnych stuków w turbo jedynie pilnuje sobie stanu oleju a auto ciągnie jak trzeba.

Łapie notlaufa? Jesli tak to musisz być bardzo, bardzo ostrożny i nie powinno sie nic stac. Szczegolnie unikaj wyprzedzania i duzych obciazen.

0]

Żadnego notlaufa nie łapie i autko ciągnie jak trzeba.

Opublikowano
  • Autor

To da rade zrobic te 1500km. No a potem do czyszczenia i ewentualnej regeneracji

Opublikowano

Moze głupie pytanie, ale to co jest i czym sie objawia ??

Opublikowano

Chodzi o to że turbina się już poci i najprawdopodobniej olej dostaje się do kolektora wydechowego bo spod niego widać że olej cieknie. I to jet ten mój problem bo żadnych innych objawów nie ma.

Opublikowano
  • Autor

Chodzi o to że turbina się już poci i najprawdopodobniej olej dostaje się do kolektora wydechowego bo spod niego widać że olej cieknie. I to jet ten mój problem bo żadnych innych objawów nie ma.

Zdejmij waz od zimnej strony i zobacz luzy wirnika(wzdluzne i osiowe). Oraz czy jest tam olej. Po tym wstepnie ocenisz czy trzeba naprawiac czy jeszcze polatasz.

Moze głupie pytanie, ale to co jest i czym sie objawia ??

Silnik wchodzi w tryb awaryjny na skutek zbyt duzego cisnienia w dolocie. Auto robi sie mulowate, nie daje sie wyprzedzac ani przyspieszac. W logach silnika zostaje blad 17656 (jesli dobrze pamietam numer :gwizdanie:). Po wylaczeniu silnika i ponownym uruchomieniu wszystko wraca do normy. Az do nastepnego razu. W zaleznosci od konstrukcji turbosprezarki wymagane jest czyszczenie kierownic i/lub regeneracja uszczelniaczy.