Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Błędy klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio sprawdziłem vagiem moje auto. Wyskoczyły mi:

01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71) 01274Motor klapy nawiewy powietrza – V71

41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent 41-10 - Zablokowane lub brak napięcia - Przerywany

00601 - Potentiometer On Positioning Motor for Central Flap (G112) 00601 - potencjometr na Motor Pozycjonowanie Central Flap (G112)

37-10 - Faulty - Intermittent 37-10 - niesprawny - sporadyczny

Czy ktoś może mi napisać co jest grane? Motor klapy V71 wyszukałem na forum i znalazłem. Natomiast nie wiem co to jest ten 2 błąd. Jak wynika z błędów są to problemy przerywany i sporadyczny, należy coś z tym robić czy nie? Z autem mam taki problem że klima trochę słabo działa (regularnie co wiosnę serwisowana) i bardzo szyby parują jak tylko jest trochę wilgoci na dworze (filtr kabinowy wymieniany co wiosnę przy okazji przeglądu klimy), i nawiew środkowy z prawej strony dużo słabiej dmucha w porównaniu z lewym i środkowym.

Proszę o pomoc.

ps. mam nadzieje że wątek nie zostanie od razu zamknięty bo się już trochę naszukałem i nie za bardzo wiem jak ugryźć ten temat.[br]Dopisany: 31 Marzec 2011, 14:33_________________________________________________ps. jeżeli ten 2 błąd to jest z silniczka klapy centralnej taki niebieski z tego wątku http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=13920.0

to ja go jakiś czas temu wymieniałem.

Potem klimatronik był przekodowany od nowa. niestety kodu nie pamiętam.[br]Dopisany: 31 Marzec 2011, 14:48_________________________________________________mam audi a4 b5 96r tdi 81kw sedan[br]Dopisany: 31 Marzec 2011, 14:48_________________________________________________kodowanie klimatronika 00043[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2011, 09:56_________________________________________________a i jeszcze 1 sprawa. Wczoraj próbowałem zaadoptować silniczki od sterowania nawiewami. Niestety nie mogłem tego zrobić ponieważ gdy tylko zaczynały pracować po chwili wyskakiwały błędy w pozycji 001.

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=161329.0;highlight=nastawnik+klapy

0258aaf3ff88209bm.png36991f7103ee4e70m.png

00601 - potencjometr V70 (G112)

Jezeli chodzi o parowanie szyb to sprawdz czy nie jest dywan podlogi mokry. Najlepiej odchyl i zobacz czy gabka nie jest nasiaknieta bo byc moze woda sie dostala. Z wierzchu bedzie suchy a od spodu gnoj. Nie powinny parowac szyby jezeli jest troche wilgotno na zewnatrz nawet przy wylaczonej klimie.Nastepnie sprawdz ta klape czy nie jest zablokowana w pozycji zamknietej oraz otwory do recylkulacji powietrza w nadwoziu.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem i klapa jest otwarta. Jeżeli chodzi o mokro to pod przednimi dywanikami jest trochę wilgoci. Jak woda się tam dostaje ?[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2011, 06:13_________________________________________________A które to są te otwory do recyrkulacji powietrza w nadwoziu ?

Opublikowano

Musisz zdjac tapicerke bagaznika(boczki) to bedziesz widzial.

Po stronie kierowcy woda moze leciec przez ecu albo po lince do otwierania maski.Trzeba odkrecic obudowe komputera i zobacz czy jest tam uszczelka ale na poczatku sprawdz czy masz drozne kanaly odplywowe. Pod ukumulatorem jest jeden i drugi pod pompa hamulcowa.Po stronie pasazera to prawdopodobnie skraplacz przecieka.Sprawdz tez czy masz zaslepki w otworach podlogi.Trzeba zajzec pod samochod.

• 2 lata później...
Opublikowano

piszę tu bo doczytałem coś o klapach i mam taki oto problem przy włączonej klimatyzacji klapy znajdujące się po filtrem przeciwpyłowym wcale nie reagują , są stale zamknięte tak jakby działał obieg zamknięty . próbowałem już wiele konfiguracji klimy i nadal nic . Otwarte są tylko wtedy kiedy przełącze na econ , a gdy go odłącze zaraz się zamyka . sprawdzałem na kompie żadnych błędów nie ma proszę o radę i pomoc co z tym fantem dalej pozdrowienia