Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

LCD w zagłówku - montaż i podłączeniem (DVD w schowku)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

zalezy jakie ma dokladnie wyj/wej ale raczej nie powinno byc problemu :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a czy mozecie rozwinąć temat ? co by było potrzebne aby podpiąć to pod rnse zeby dzieciaki z tyłu mogły oglądać podczas podróży ?

Opublikowano

Też myślę koło wakacji zabrać się za montaż dvd i lcd w zagłówkach. Nie wiem teraz tylko jaki monitor lcd wybrać :mysli:

Opublikowano

no tak tylko jakby jakiś fachman sie wypowiedział czy te panele z rnsa dadzą rade ? bo wtedy tol zajebiaszczo ori wyglądało :D

Opublikowano

No z Ori monitorami było by git, jedyny minus to chyba brak możliwości podłączenia słuchawek :kwasny: a dobrze jest słuchac muzyki podczas gdy dzieciaki lub ktos inny siedzący z tylu może spokojnie oglądac ulubiony film lub bajkę :wink:

Opublikowano
No z Ori monitorami było by git, jedyny minus to chyba brak możliwości podłączenia słuchawek :kwasny: a dobrze jest słuchac muzyki podczas gdy dzieciaki lub ktos inny siedzący z tylu może spokojnie oglądac ulubiony film lub bajkę :wink:

shakalu co masz na myśli słuchając jednocześnie ? bo myślałem że jak sie w zagłówki włoży ekrany to one poprostu wwyświetlają to co na rnsie tylko że z tyłu , a to jest taka opcja żeby z tyłu oglądali film a z przodu słuchać muzy ? bo jak dla mnie to chyba troszkę byłoby za bardzo complicated ? :eusathink:

Opublikowano

Myślę że taka możliwość jak podałem jest realna ponieważ ekrany w zagłówkach podłączasz do DVD w schowku a RNS-e w tym momencie wcale nie musisz miec ustawionego na wyjście z DVD, chyba że po włączeniu odtwarzacza, RNSe załącza się automatycznie to wtedy trzeba by coś pokombinować :wink:

Najlepiej będzie jak ktoś kumaty wypowie się na ten temat :wink:

Opublikowano
  • Autor
Myślę że taka możliwość jak podałem jest realna ponieważ ekrany w zagłówkach podłączasz do DVD w schowku a RNS-e w tym momencie wcale nie musisz miec ustawionego na wyjście z DVD, chyba że po włączeniu odtwarzacza, RNSe załącza się automatycznie to wtedy trzeba by coś pokombinować :wink:

Najlepiej będzie jak ktoś kumaty wypowie się na ten temat :wink:

Jest tak jak piszesz i nie włącza się automatycznie, wybierasz ręcznie TV....

Jedyny obraz jaki możesz wywołać w automacie to obraz np. z kamery cofania, ale sygnał podlaczasz dodatkowo pod złacze RFSL tj. pinu C2 w RNS-e... (ale to je inna bajka :whistling:)....

Opublikowano

no dobrze ale my z kolegą Shakalem szukamy jeszcze odpowiedzi na pytanie czy da rade podpiąć same wyświetlacze ori z mmi do zagłówków ? czy to w ogóle bedzie działać ? bo rzecz sie rozchodzi że fajnie by to wyglądało tak ori :D

Opublikowano
  • Autor

Hmm... z video ja bym próbował się wpiąć w kable między adapterem a rns-em, tylko pytanie czy z sygnałem z adaptera (ktory jest 'niby' przystosowany do sygnalu rns-e) ekrany mmi sobie poradzą :whistling: a z dzwiekiem na sluchawki to bym poszedl osobnym kablem (chinch (wtyk) - mini jack (gnizado) do wpiecia sluchawek) bezposrednio od DVD...

Opublikowano

to co Shakalu , umawiamy sie na jakieś wspólne rezanko ? bo razem to zawsze raźniej :D ja mam lutownice i cyne i kabelki :D i 220V w aucie :D

Opublikowano

Po pierwsze brak odtwarzacza DVD u mnie, a poza tym kompletny brak czasu :wink: w PL jak będę na Wielkanoc to nie wiem czy ogarnę podsufitkę a co dopiero takie grubsze reżanie :wink4:

Najwcześniej obstawiam termin koło wakacji :wink:

Opublikowano
Po pierwsze brak odtwarzacza DVD u mnie, a poza tym kompletny brak czasu :wink: w PL jak będę na Wielkanoc to nie wiem czy ogarnę podsufitkę a co dopiero takie grubsze reżanie :wink4:

a czyli Ty piszesz z Wien czyli Wiednia ? :)

Opublikowano

a czyli Ty piszesz z Wien czyli Wiednia ? :)

Tak :wink:

Huberto_v, czy mógłbyś wrzucić fotki w troszkę większym rozmiarze? Klikając na miniaturę pokazuję się obraz wielkości tej właśnie miniatury.

Opublikowano
  • Autor

Nie do końca ogarniam te nowe forum po zmianach, nowy post moge dodawac zdjecia, a jak edytuje to musze podac url :doh:

Part I

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

Part II

image.jpg image.jpg image.jpg 17a.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

image.jpg image.jpg image.jpg

:hi:

Opublikowano

Wielkie dzięki za większe foty. Powiedz mi jeszcze tylko czy pod fotelem masz połączone jakoś kable w razie gdybyś musiał go wyciągać z auta, czy bezpośrednio puściłeś kabel?

Opublikowano
  • Autor

Mam dwa podłączenia w samym zagłówku i w okolicach słupka A (pod schowkiem pasażera).

image.jpg 20a.jpg

Wszystko zalezy jakie czincze masz dlugie od dvd... mozesz oczywiscie pociagnac dluzsze czincze i wpiac sie pod samym fotelem, kabel zasilajacy lutujesz (robisz kostke) gdzie chesz.

Generalnie ja zostawilem troche luzu na kablu od lcd, tak ze moge odkrecic fotel i go 'polozyc' ale nie wyjmowac, chociaz m-c temu wstawilem nowe fotele to odpialem kabel w zaglowku i wyciagnalem caly kabel bez wiekszych problemow...

Opublikowano

Ok. Dzięki. trzeba teraz powoli kompletować graty i koło wakacji coś porobić :wink: Ale pierwsze muszę kupić jakiś odtwarzacz DVD w schowek i podłączyć to pod RNS-e a później dorzeźbić LCD w zagłówki.

Opublikowano
Ok. Dzięki. trzeba teraz powoli kompletować graty i koło wakacji coś porobić :wink: Ale pierwsze muszę kupić jakiś odtwarzacz DVD w schowek i podłączyć to pod RNS-e a później dorzeźbić LCD w zagłówki.

shakal to jak bedziesz rezał to daj znać , miałbym pare pytań co i jak bo widze że jesteś dużo bardziej zorientowany niż ja. pozdro