Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jakie dystanse założyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z doborem odpowiednich dystansów. Czytałem inne posty na ten temat, ale u mnie jest to trochę bardziej skomplikowane, dlatego proszę o pomoc.

Mam A4 Avant B6 2001 AWX z felgami 7,5J x 17 ET42 5x112 66,5 i z oponami Michelin Pilot Sport 3 225/45 R17 i chciałem założyć dystanse 35mm na tył i 20mm przód, ale mam obawy, że jak obniżę autko to może obcierać. W tej chwili mam ori zawiasy, ale będę chciał założyć ori s-line czyli -20mm. Jakie zamontować dystanse żeby fajnie autko wyglądało, a nie obcierało z s-line zawiasami w przyszłości i czy lepiej przelotowe, czy nie przelotowe przy tym rozmiarze.

Dodatkowo, jak zauważyliście w felgach mam otwór centrujący 66,5 mm i muszę używać pierścieni dystansowych, żeby pasowało z ori piastą. Zastanawiam się, czy są dysanse tak żeby pasowały z ori pastą, a z drugiej strony żeby otwór centrujący był na 66,5mm wtedy nie trzeba by używać pierścieni. Może lepiej zrobić takie samemu w jakimś warsztacie tokarskim?

Co o tym sądzicie?

Tak to wygląda teraz:

dsc0335dg.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

a4am.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

a więc tak:

-jeśli chodzi o szerokość dystansów to musisz sam wiedzieć jaki efekt chcesz osiągnąć i możesz sobie na samochodzie zmierzyć ile ci brakuje do upragnionego efektu.

-jeśli chodzi o przelotowe czy nie, jak szerokość dystansu przekracza 20 mm to polecam dystanse nieprzelotowe czyli przykręcane do piasty

Dodatkowo, jak zauważyliście w felgach mam otwór centrujący 66,5 mm i muszę używać pierścieni dystansowych, żeby pasowało z ori piastą. Zastanawiam się, czy są dysanse tak żeby pasowały z ori pastą, a z drugiej strony żeby otwór centrujący był na 66,5mm wtedy nie trzeba by używać pierścieni. Może lepiej zrobić takie samemu w jakimś warsztacie tokarskim?

żeby założyć dystanse pod twoje felgi bez używania pierścieni to pozostaje ci tylko tokarz który ci je wytoczy, w ogólnej sprzedaży są tylko dystanse robione pod ori otwór

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc.

... pokombinuję trochę i zobaczymy. Jeśli ktoś ma założone zawiasy od s-line`a i używa dystansów z felgami ET42 to niech napisze jakie ma założone dystanse i czy wszystko jest ok, tzn. nie obciera jak jest załadowany.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

odświeżę troszke temacik..... mam taki sam problem jak kolega wyzej w mojej b6 ma ori alufelgi sline 17cali et45 do tego oponki 235/45/17 mam zawias 1BE. Problem polega na tym ze wsadziłem na tył dystanse 25mm i niestety na dołkach obciera :wallbash: wyglada naprawde kozacko, ale szkoda mi nadkoli..... jesli wsadze 20mm bedzie wszystko ok ????

Opublikowano

odświeżę troszke temacik..... mam taki sam problem jak kolega wyzej w mojej b6 ma ori alufelgi sline 17cali et45 do tego oponki 235/45/17 mam zawias 1BE. Problem polega na tym ze wsadziłem na tył dystanse 25mm i niestety na dołkach obciera :wallbash: wyglada naprawde kozacko, ale szkoda mi nadkoli..... jesli wsadze 20mm bedzie wszystko ok ????

stary masz koła z dystansami na aucie i wiesz, że ci ociera to sprawdź sobie dokładnie jak mocno nadkole nachodzi na opone i tyle sobie odejmij z aktualnego dystansu, czy to takie trudne.....

Opublikowano

jadac samochodem wyskocze z niego przed dolkiem i zmierze ile mi obciera :wallbash: :wallbash: :wallbash: ludzie trzymajcie mnie ........... wiem ze duzo ludzi ma taki sam zestaw jak ja, wiec do nich kieruje moje pytanie

Opublikowano

jadac samochodem wyskocze z niego przed dolkiem i zmierze ile mi obciera :wallbash: :wallbash: :wallbash: ludzie trzymajcie mnie ...........

:facepalm:

Opublikowano

ja mam z tyłu dystans 20mm przy takich felgach i oponach zawias 1BV i też na dziurze potrafi dobić do nadkola.

Opublikowano

czyli zeby bylo ok musi byc 15mm a tego juz praktycznie nie widac .....