rapens1 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Witam wszystkich mam w swoim aucie gaz sekwencyjny i mam pytanko przejechałem juz ponad 30000 km wymieniłem kilka rzeczy w aucie ale nie wymieniałem nic z instalacji gazowej czy po przejechaniu tylu kilometrów powinienem wymienic jakies elementy? jak tak to jakie? z góry dzieki za pomoc
mateogda Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Filtr fazy lotnej + filtr fazy ciekłej, spuszczenie parafiny z reduktora (zależnie od instalacji).
rapens1 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2008 mam jeszcze pytanie czy te filtry to do kazdej instalacji inne są czy nie ma to znaczenia i czy samemu mozna tą wymiane zrobić? bo nie wiem czy po takiej wymianie nie bede musiał na komputer jechac na ustawienie?
mateogda Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Filtr fazy lotnej zależy głównie od średnicy węży poza paroma wyjątkami, filtry fazy ciekłej są głównie związane z rodzajem reduktora bądź zaworu gazu. Jeżeli skusisz się na samodzielną wymianę filtrów to bezwzględnie NIEZAPOMNIJ sprawdzić szczelności choćby spienionym mydłem i nie pogub uszczelek. Z drugiej zaś strony wymiana filtrów w zakładzie gazowniczym nie powinna być droga!! Regulacja po wymianie filtrów nie jest konieczna.
rapens1 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2008 Filtr fazy lotnej zależy głównie od średnicy węży poza paroma wyjątkami, filtry fazy ciekłej są głównie związane z rodzajem reduktora bądź zaworu gazu. Jeżeli skusisz się na samodzielną wymianę filtrów to bezwzględnie NIEZAPOMNIJ sprawdzić szczelności choćby spienionym mydłem i nie pogub uszczelek. Z drugiej zaś strony wymiana filtrów w zakładzie gazowniczym nie powinna być droga!! Regulacja po wymianie filtrów nie jest konieczna. przekonałeś mnie pojade do jakiegos zakładu i tam wymienie(tak będzie bezpieczniej )dzięki bardzo pozdrawiam!!!
Rekomendowane odpowiedzi