Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] [225/45 R17] Uniroyal czy Vredestein?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

A więc, będąc już prawie zdecydowany na model Uniroyal RainSport 2 225/45 R17 w cenie 400zł za sztukę z założeniem i wyważeniem, znajomy zamącił sprawę i powiedział żebym popatrzył opony Vredestein Ultrac Sessanta bo podobno bardzo dobre... Popatrzyłem, poczytałem i zgłupiałem bo opinie mają bardzo dobrą a jeśli chodzi o cenę to znalazłem 409zł od sztuki tu bez montażu...

Dlatego proszę o pomoc bo w internecie obie opony mają prawie identyczne opinie, Uniroyal chwalą w deszczu Vredesteina w sumie też... itd itp

Dodam jeszcze opony które proponował mój sprzedawca w sklepie, ale którymi nie zainteresowałem się tak bardzo :

- Dunlop SPsport 01 [396zł]

- Firestone Firehawk SZ90u [342zł]

- Fulda SportControl [373zł] ostatnio słyszałem że fulda jest przereklamowana...

Dziękuję i pozdrawiam! :)

Opublikowano

na suchym wiekszosc opon jest OK, ale na mokrym to juz inna bajka ..... znam ludzi latających na RainExpert`ach ...naprawde dobra i polecana guma, u mnie przy nastepnej wymianie zakładam komplet :decayed:

Opublikowano

Dunlop SP Sport 01 - bardzo dobry asymetryk, cicha, dobrze trzyma się drogi na suchym i mokrym również. Jeździłem na nich i można je pochwalić.

Firestone nie jest zbyt polecaną oponą :kwasny: Fuldy niestety nie znam, więc się nie wypowiem :gwizdanie:

Co do pierwszych dwóch:

1. Uniroyal - bardzo dobra i sprawna na mokrej nawierzchni, niestety szybko znika.

2. Vredestein - chwalono go w zeszłym roku, aż się skusiłem w tym na komplecik dla siebie :> Co można powiedzieć: cichutko, klei jak cholera, świetna na mokrej nawierzchni - zero rzucania, czy dziwnych zachowań. Co do znikania, to ciężko mi powiedzieć, bo zjechałem może ze 3000km. Dodatkowym plusem jest to, że świetnie wygląda :kox:

Opublikowano

Ja bym szedł w Ultraca Sessante, przy tym rozmiarze szczerze i praktycznie rzecz biorąc, nie powinieneś odczuć różnicy na aucie pomiędzy tymi dwoma oponami, które wymieniasz ale Vredestein wygląda o niebo lepiej :wink4: i klei na suchym aż miło :>

Opublikowano
  • Autor

A więc, na montaż poszły Uniroyale :> po 380zł za sztukę :)

Mam nadzieję że mnie nie zawiodą i trochę posłużą.

Jeśli chodzi o wygląd to fakt sessanty piękne ale uniroyal tez nie jest ostatni :decayed:

Pzdr!

Opublikowano
:good:
Opublikowano

A więc, na montaż poszły Uniroyale :> po 380zł za sztukę :)

Mam nadzieję że mnie nie zawiodą i trochę posłużą.

Jeśli chodzi o wygląd to fakt sessanty piękne ale uniroyal tez nie jest ostatni :decayed:

Pzdr!

Daj znać jakie odczucia, jeżdżę na identycznych, niestety po przesiadce z Conti Sport 3, na tych jest zdecydowanie głośniej ;/