Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Tylna wycieraczka raz jeszcze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Na wstepie zaznacze ze przeszukalem forum i nie znalazlem odpowiedzi na moj problem-w moim avancie tylna wycieraczka w pozycji wlaczonej normalnie dziala,tylko podczas spryskiwania nie chce wykonac kilku cykli pod rzad jak powinno byc tylko dalej chodzi w normalnym trybie.w czym moze byc problem?

Opublikowano

Chyba woda się dostała i elektronikę w silniczku zalała ja wymieniłem na używkę i mam już spokój.

Opublikowano

Prawdę powiada "predki74" tylko jeszcze małe ale - oto więc pytanie -skąd się wzięła woda? Ano z układu spryskiwania , który jest nieszczelny. Wniosek - sama wymiana płytki to tak jak smarowanie Voltarenem złamanej nogi. Trzeba uszczelnić układ spryskiwania. W A4 B5 powodem przecieku jest ukręcona rurka mosiężna, którą przez oś wycieraczki dostarczany jest płyn do spryskiwacza. Trzeba ją wydłubać z ośki i wstawić nową / lub kupic zestaw naprawczy za ok 140PLN/ . W A4 B6 B7 juz jest inaczej . Płyn idzie całą średnicą otworu w osi wycieraczki. Nieszczelność powstaje w miejscu styku ośki z blachą obudowy mechanizmu w której jest wprasowany uszczelniacz. Jeśli był stosowany kiepski płyn i zatykały się dyszki spryskiwacza, cisnienie płynu podawane z pompki powodowało wyciek po ośce do środka mechanizmu i na elektronikę. Z czasem koniec oski który kręci się w uszczelniaczy zaczyna korodować i proces nieszczelności ulega juz totalnemu przyspieszeniu. Ponieważ nie mogłem wydłubać uszczelniacza ,wymontowałem oskę i ją lekko oszlifowałem - do czysta. Na powierzchnię nałożyłem lutownicą cynę i ponownie oszlifowałem wykańczając papierem 1500. Srednicę zrobiłem o 0,1mm większą by lepiej siedziała oś w symeringu. Dwa lata śmiga bez problemu.