Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Klimatyzacja-problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem z klima nie startuje na vagu pokazuje zawor wysokiego cisnienia F-129 wymienilem i lipa pokazuje nadal te sam blad ale po zwarciu pinow w kostce 3-4 sprezarka i wentylator startuje oprocz tego pokazuje sie blad czujnika temp. nawiewu na nogi G192 i G191 nie wiem gdzie sa zlokalizowane i jak sie di nich dobrac .Czy po wlaczeniu opcji LO powinna wystartowac bez wzgledu na temp. i odzyt z czujnikow

Opublikowano

tak powinno z niej zimne powietrze lecieć a na HI ciepłe nieważne jaki odczyt temperatury jest, a próbowałeś kody wpisać??

Opublikowano
  • Autor

kasowalem bledy polskim vagiem ale nic to nie daje kodow nie mam

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=70.0

tu masz[br]Dopisany: 04 Maj 2011, 14:07_________________________________________________należy dobrze poszukać i pod 1 zobacz jakie błędy wyskakuja[br]Dopisany: 04 Maj 2011, 14:07_________________________________________________i klapy sprawdź może się zacinaja

Opublikowano
  • Autor

klapy sprawne bledy na wyswietlaczu to 5.3 6.1 7.1 22.1

Opublikowano

czyli masz walnięte czujniki i zawór podjedź do mechanika i pokaż co odkryłeś i szykuj się na wydatki bo możesz popłynąć ze 200zł

Opublikowano
  • Autor

ma ktos z kolegow schemat elektryczny do tej klimy bo wydaje mi sie ze na kostce do zaworu tego przy chlodnicy (4 piny) powinny byc dwa prodowe a u mnie jest tylko na jednym prad (moze kto z kolegow to sprawdzi goraca prosba)[br]Dopisany: 07 Maj 2011, 11:48_________________________________________________i jeszcze te czujniki idzie sie do nich dobrac bez wyjmowania calej dechy

Opublikowano

ten w desce to musisz wyjąć radio i tą osłonkę odkręcić i będzie dostep

Opublikowano
  • Autor

ten jest akurat dobry

Opublikowano

aha a do reszty to nie wiem jak się dobrać

Opublikowano

i co tam panie, jakiś postęp? mam podobnie bo pokazuje mi błędy czujników w kanale powietrza środkowego i podłogi oraz potencjometr w V71(g113) tylko nie wiem który to potencjometr tzn. w której klapie. W kanałach pokazuje po -55 stopni ale to chyba nie ma wpływu na działanie klimatyzacji?

Opublikowano
  • Autor

u mnie jest zalozony panel z modelu 98 o innym numerze i to jest prawdopodobnie przyczyczyna we wtorek jade na podmiane panela z czujnikami na razie dalem sobie spokoj

Opublikowano

To jak będziesz wiedział coś więcej to daj znaka co i jak, bo nie wiem czy bawić się z tymi czujnikami itp.

Coś tam chyba źle edytowałem, sorry.

Więc tak, miałem te błędy tych temperatur itp, ale dziś przełożyłem inny klimatronic (chyba starszy?) od mojego kolegi, zapiełem kompa i odziwo pokazuje tylko jeden błąd klapy, ale bez tego powinno śmigać, jako że mam lekko nieszczelny przewód to wpuściłem czynnik tylko na chwile i działa, czyli ja napewno mam zły sterownik. W razie czego jak ktoś chce moge wrzucić fotke z numerami tego który wsadziłem i jest okey. Bo ten co mam to jest chyba do aut po 96r. Pozdro

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj zalozylem panel taki jak powinien byc 8D0 820 043H i klima ozyla a scislej sprezarka bo jeszcze jest do wymiany dlawik-filterek poniewaz sprezarka po pewnej chwili sie rozlacza a z nawiewow nie wylatuje zimne powietrze chyba ze sprezarka sie konczy i jeszcze jedno nie wiem w jakim jest stanie osuszacz klima nie dzialala dluzszy czas nie byla nabita ale nie byla rozszczelniona

Opublikowano

I co Teraz Ci już żadnych błędów nie wrzuca? Ja właśnie taki sam panel włożyłem od kolegi i działa( a jak kupiłem To był 8L0...) Zamówiłem już prawidłowy i powinno być dobrze. To jak dojdziesz jeszcze przez co Ci ją rozłącza To też napisz, bo może być przydatne, jakbym napotkał jakiś problem lub ktoś inny.

Opublikowano

Witam

W zeszłym roku miałem taki sam problem poprzedni właściciel zamienił mi sterownik i klima mi nie działała wymieniłem i chodzi jak szalona:) zanim do tego doszło musiałem zakupić 3 szt i ta ostatnia była dobra:)

A więc do tematu posiadam 2 szt zbędne jeśli ktoś potrzebuje zapraszam najlepiej z okolic Warszawy aby osobiście podjechać i sprawdzić czy pasuje odstąpię po rozsądnej cenie.

posiadane modele:

5HB 006 500-11 8DO 820 043H

5HB 007 608-00 8LO 820 043 B

w razie pytań