Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Zatankowany pełny zbiornik paliwa, a wskazówka stoi na 3/4.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Koledzy mam tak dziwny problem, a mianowicie.. Gdy kupowałem ten samochód miesiąc temu wyjeżdżając od właściciela udałem się na stacje benzynowa. Zatankowałem do pełna lecz wskazówka stanęła na 3/4 baku i dalej nie pójdzie. Samochód to Audi A4 2.5 TDI QUATTRO AKE 180 KM . Kolega pow., ze to zbierająca się parafina w baku, wiec myślałem, ze pewnie ma racje.. Ale w ubiegłym tygodniu zatankowałem znów do pełna 65L i nadal to samo. Na liczniku pokazuje, ze do przejechania pozostało 520km na pełnym baku. Proszę o jakieś sugestie

[mod]Gdzie jest prefix!!!! - poprawiłem (kolejne wylądują w koszu)[/mod]

Opublikowano

ściągnij klema z akumulatora na chwilę i podłącz ponownie...

Opublikowano

A tak czasem nie zawiesza się tobie pływak w baku??

Opublikowano
  • Autor

Kleme zrzuciłem, ale żadnego efektu to nie dało. Zastanawiam się coraz bardziej nad tym mitem z parafina, ale czy to możliwe żeby przez to zawieszał się pływak?

Opublikowano

Jest to wszystko połączone z komputerem, poprostu źle odczytuje poziom paliwa w baku.. Podepnij vag to będziesz miał pewność co jest..

Opublikowano

Też proponuję podpiąć się pod vaga i zrobić test zegarów czy wskazówka wychyla się do końca na full,jeśli tak to w opcjach instrumenty jest możliwośc wykalibrowania wskazań.

Opublikowano

pod vagiem bedzie wartość którą widzi i którą wskazuje trzeba tylko będzie przekodować i wszystko będzie :good:

ja miałem podobnie jak Ty :kox:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Sorry za ot., ale znalazłem rozwiązanie.. Wlałem jednak tą Formułę STP9czyści wtryskiwacz) zatankowałem pełny zbiornik i nadal 3/4 po wyjeżdżeniu całego zbiornika paliwa zatankowałem i wskazówka już idzie do końca. Próbowałem przez VAG'a, ale znajomy ma slaby kabel jakiś i w ogóle nie dało się wejść w ustawienia poziomu paliwa (FUEL TANK)

Pozdrawiam