Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z odpalaniem na benzynie. Pb + Lpg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Od jakiegoś czasu mam problem z odpalaniem na benzynie do tej pory żaden mechanik nie rozwiązał tego problemu.

Po jeździe na Lpg i odstawieniu auta na 2-3 godzinki auto ma problem z odpaleniem, odpali za 3-4 razem, poza tym dusi się, dławi, trzęsie i nie da rady wejść na obroty. trzeba odczekać kilkanaście minut żeby doszedł do siebie, nabrał temp. ale nadal nie jest idealnie. Jeżeli jeżdżę na Pb i odstawię go na 2-3 godzinki to nie ma aż takiego wielkiego problemu- w miarę jest ok. Jeżdżąc tylko na gazie jest super.

Komputer notorycznie pokazuje błąd sondy lambda (napięcie oraz skład mieszanki)-błąd sporadyczny. Niestety nie mam dokładnych kodów błędów. Bo wykasowaniu błędu nic się nie zmienia.

Do tej pory wymieniane było:

1. komplet przewodów

2. świece

3. kopułka

4. czyszczenie przepustnicy

5. oczywiście sonda lambda

6. złącze elastyczne w układzie wydechowym.

Macie może jeszcze jakieś pomysły, coś co mógłbym jeszcze zasugerować mechanikowi?

Audi A4, 1.6, 1996

Pb + Lpg sek. ESGI

Nie wiem jakie jest oznaczenie mojej wersji, nie mogę znaleźć w dowodzie. Jest to wersja z klimatronikiem, elekt. szyby przód, elekt. lusterka., nawet telefon.

Dzięki z góry.

Opublikowano

Kolego może "elektrozawór"(nie pamiętam dokładnie jak on się nazywa) nie odcina Ci gazu od razu po zgaszeniu. Później jest tak jakby zalany gazem.

Opublikowano
  • Autor

Takiej diagnozy jeszcze nie słyszałem. Da się sprawdzić ten elektrozawór czy konieczna wymiana i nadzieja, że to pomoże? :)[br]Dopisany: 13 Maj 2011, 13:31_________________________________________________Wczoraj zauważyłem, że mam pękniętą odmę w 2 miejscach, dotknąłem ją palce i się praktycznie rozleciała. Czy to mogłoby być problemem? Uszkodzone miejsce zastąpiłem wężem ogrodowym na sztukę, dzisiaj spróbuję kupić nową w sklepie moto. załączam zdjęcie uszkodzenia.

20110513.jpg

Poza tym w trzech miejscach była nieszczelność gazu. dokręciłem opaski i jest ok.

Czy po tym należałoby zrobić znowu czyszczenie przepustnicy a później adaptację? Dajcie znać. Dzięki.[br]Dopisany: 14 Maj 2011, 10:11_________________________________________________Odnawiam. Może jednak jeszcze ma ktoś jakieś propozycję.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jaka masz instalację gazową, błędy na vagu masz od źle wyregulowanej instalacji a problemy z odpaleniem na 80% powoduje wadliwy elektrozawór tak jak pisał kolega OOOO_A4

Opublikowano

jaka masz instalację gazową, błędy na vagu masz od źle wyregulowanej instalacji a problemy z odpaleniem na 80% powoduje wadliwy elektrozawór tak jak pisał kolega OOOO_A4

a ja obstawiam zbyt bogata mieszanke, zalewa ci gazem, po zgaszeniu zostaje w kolektorze duzo gazu