Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Woda w chłodnicy klimatyzacji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem zdjętą chłodnicę z auta, przygotowałem ja do montażu i nabijania, jednak mojej żonie spodobały się szmatki, którymi były zabezpieczone że tak powiem "wejścia" do chłodnicy i w niewyjaśniony do tej pory sposób (nie chce się przyznać jak to zrobiła) do chłodnicy dostało się trochę wody :blink: ;( Panowie, czy dla tej chłodnicy jest jeszcze jakiś ratunek, czy można jej powiedzieć "pa pa" i szukać nowej? :rolleyes:

Opublikowano

Witam

Teoretycznie nowa tylko ale to teoria. W praktyce dokładnie wodę wydmuchać na słonce aby wszystko ładnie wyschło i tyle bo zakładam że żadne śmieci się nie dostały do środka?

Opublikowano

No właśnie, grunt to dobrze wysuszyć. Dobrze będzie na zmianę kilka razy przedmuchać i wygrzać na słoneczku. Lepiej się nie spieszyć zrobić to dokładnie, żeby później nie mieć większych problemów z całym układem.

Opublikowano
  • Autor

Generalnie słyszałem, że można spróbować przepłukać kilka razy denaturatem i suszyć, no ale według mnie to denat się łączy z wodą w jakimś tam stopniu, więc myślę, że to raczej niezbyt dobry pomysł? Generalnie wylałem wszystko co w niej było i na słoneczku leżała 4 dni, najwyżej potraktuję ją jeszcze opalarką z kilkunastu centymetrów, co by mieć pewność, że wszystko w środku odparowało i wyschło. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Opublikowano

Dobrze jeszcze delikutaśnie wydmuchać sprężareczką jakąś.

Opublikowano

jest inny problem przy demontażu układu musisz wymienić osuszacz, bo nawet krótki czas nieszczelności, powoduje jego zapełnienie no i możesz zapomnieć o sprawnym układzie, nawet jak uratujesz chłodnicę :confused4: