Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mandat z fotoradaru z Hiszpanii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam mały problem. W marcu byłem w Hiszpanii. Dzisiaj do drzwi zapukał listonosz i przyniósł mi mandacik z fotoradaru. Z tego co zrozumiałem z tego co tam jest napisane to przekroczyłem prędkość. Miałem 72 km/h na 50 km/h - prowadziłem samochód na hiszpańskich blachach - z wypożyczalni (dlatego mają mój adres w PL). Wkurzyłem się trochę, ale zacząłem tłumaczyć ten mandat (zdjęcia oczywiście nie ma, jest tylko druk). Z druku wychodzi że prowadziłem VW Polo (to się zgadza - bo akurat tego dnia miałem Polo), ale nie zgadza się miejsce. Byłem w Vitorii i Bilbao tego dnia (w sumie wziąłem samochód z wypożyczalni żeby przetransportować się na lotnisko), a na mandacie jest podany adres wykroczenia w Madrycie. No i teraz pytanie - co z tym zrobić - nie ma adresu mailowego, w sumie to nic nie ma tak żeby się bez tłumaczenia dało dojść. Normalnie bym to olał, ale prawdopodobnie znowu będę w Hiszpanii - i co wtedy z wypożyczeniem samochodu, albo w czasie kontroli drogowej???

Opublikowano

Gdy kupiłem w zeszłym roku auto i wracałem na celnych tablicach też mi szczeliło na ograniczeniu fotkę, przyszło mi do polski że na miesiąc zakaz jazdy w niemczech i mandat 160 euro zastosowałem się bo ponoć oni się nie szczypią i mogą wyegzekfować swoje przy najbliższej okazji włącznie z zatrzymaniem,ale nie wiem jak wygląda to w Hiszpani :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Rozumiał bym gdyby była fotka i faktycznie podane miejsce gdzie byłem.. ale w ciągu 45 minut od wypożyczenia auta nie byłem w stanie znaleźdz się w Madrycie oddalonym o prawie 400 km...

Opublikowano

wybór należy do Ciebie, ale osobiście bym to olał :cool1: (jak większość mandatów zagranicznych, które otrzymałem np. ze słowacji i grecji)

Opublikowano

Miałeś to auto cały dzień? a może mogło kogoś przed albo po tobie pstryknąć. A wysłali do ciebie bo tak podała wypożyczalnia. Ja bym zapłacił tym bardziej ze tam pojedziesz, ale zanim to zrobisz poproś o fotkę.

Opublikowano
  • Autor

Dostałem auto z wypożyczalni jakieś 30 minut przed fotką.. ale nie byłem w stanie przejechać 400 km aby dostać zdjęcie..

Opublikowano

Dostałem auto z wypożyczalni jakieś 30 minut przed fotką.. ale nie byłem w stanie przejechać 400 km aby dostać zdjęcie..

W takim razie popros o zdjecie i wytlumacz jak to jesli mozliwe ze w 30min zrobiles 400km. Albo pomylili miejsce zdarzenia albo pomylili Polo.

Opublikowano

Zwykły wal ubezpieczalnia podała pierwszego lepszego a najlepiej obcokrajowca i niech się martwi on. Pisz tam odwołanie ze chcesz fote.