Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Hamulec ręczy nie odbija

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Ostatnio mam problem z ręcznym, gdyż nie odbija mi na lewe koło. Ręcznego używałem zawsze i często z przyzwyczajenia zaciągam hamulec. Za każdym razem gdy zaciągnę muszę wskakiwać pod auto i ręcznie odchylić dzwignię od ręcznego. Jest jakiś sposób aby samemu to naprawić ?

Wina leży po stronie zacisku czy linki ?

Opublikowano

Na zacisku powinna być taka sprężynka zobacz z drugiej strony :hi: :hi:

Opublikowano
  • Autor

Jest ta sprężynka z jednej jak i z drugiej strony :)

Opublikowano

To może linka się zacina :mysli: Może ją ściągnij i zobacz czy sama dźwignia odbija :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Jest jakiś opisik jak to rozebrać ? Linka normalnie się wysunie czy trzeba poluzować na lewarku ręcznego

Opublikowano

W sumie to chyba obejdzie się bez ściągania linki :mysli: po prostu nie zaciągając ręcznego poruszaj samą dźwignią, linka nie powinna przeszkadzać :wink4:

Opublikowano

Ale sama wraca?

Opublikowano
  • Autor

Parę razy uderzyłem młotkiem to wraca. Do tej operacji muszę zdjąć koło i postawić na lewarku ponieważ nie mam kanału. Boję się pchać mocno bo zostawić auto na samym biegu może się skończyć spadnięciem :rolleyes:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżę troszkę temat :naughty: Panowie mi się chyba linka zerwała i się gdzieś zablokowała bo jak opuszczę ręczny to i tak klocki są zaciśnięte. Na pewno to nie prowadnice klocków bo robiłem hamulce 2 tygodnie temu i wszystko ładnie wyczyściłem. Moje pytanie brzmi czy jak z ciągnę linkę to nadal będę miał hamulec nożny?? :hi:

Opublikowano

Hamulec nożny jest hydrauliczny czyli będzie działał :wink4:

Opublikowano

Odświeżę troszkę temat :naughty: Panowie mi się chyba linka zerwała i się gdzieś zablokowała bo jak opuszczę ręczny to i tak klocki są zaciśnięte. Na pewno to nie prowadnice klocków bo robiłem hamulce 2 tygodnie temu i wszystko ładnie wyczyściłem. Moje pytanie brzmi czy jak z ciągnę linkę to nadal będę miał hamulec nożny?? :hi:

zacisk sprawdź ,może trzeba go rozebrać ,przeczyścić ,kupić zestaw naprawczy za parę złotych i wymienić i powinno być :good: