Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Wkurzający dźwięk z licznika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Audi 1,6 z LPG w sedanie z 97r. Licznik bez FIS-a i termometru.

Auto kupiłem ponad 2 lata temu i wszystko grało. Niestety ostatniej jesieni zaczęło się to wk... terkotanie. Otóż po przekroczeniu ok. 100/110 km/h zaczyna się nieprzerwane, nieregularne terkotanie z okolic licznika. Przy szumie powietrza i hałasie silnika nie słychać tego mocno, ale wystarczy żeby się wk... Do tego im szybciej potem jadę, tym głośniej to słychać i zależy to tylko od prędkości a nie od obrotów silnika. Przy 150 km/h już jest nie wesoło. :wallbash:

A teraz najlepsze! To coś dźwiękiem najbardziej przypomina mi terkot rozpieprzonej linki od licznika. :kox:

Nie wiem co to jest. Wykręcałem już licznik ze 3 razy. Nic tam nie lata- ani w liczniku ani w jaskini za nim. Albo to jakieś zwarcie, albo jakiś ułamany plastik w jakimś tunelu... Jeszcze tak z miesiąc i wyląduję na leczeniu.

Słyszał ktoś już o czymś podobnym?

Opublikowano

wykręć licznik i jazda próbna :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie też tak coś myślałem... :mysli: Jeśli można śmigać bez licznika, to sprawdzę to jeszcze dziś.

Opublikowano

moim zdaniem pod licznikiem jest taki plastik czesto w nim zaczepy sie urywaja :)

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzę, ale już 3 razy wyciągałem licznik- co miało odłamane polatać to już wyleciało :wink4:

Opublikowano

a nie było czegoś takiego co sie ustawiało i przypominało terkotaniem o przekroczeniu prędkości jaką sie ustawi? Wydaje mi sie kiedyś tu o czyms takim czytałem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a może kolego coś w kratkach Ci siedzi , spróbuj bez odpalonego nawiewu jechać.

Opublikowano

Witam!

Audi 1,6 z LPG w sedanie z 97r. Licznik bez FIS-a i termometru.

Auto kupiłem ponad 2 lata temu i wszystko grało. Niestety ostatniej jesieni zaczęło się to wk... terkotanie. Otóż po przekroczeniu ok. 100/110 km/h zaczyna się nieprzerwane, nieregularne terkotanie z okolic licznika. Przy szumie powietrza i hałasie silnika nie słychać tego mocno, ale wystarczy żeby się wk... Do tego im szybciej potem jadę, tym głośniej to słychać i zależy to tylko od prędkości a nie od obrotów silnika. Przy 150 km/h już jest nie wesoło. :wallbash:

A teraz najlepsze! To coś dźwiękiem najbardziej przypomina mi terkot rozpieprzonej linki od licznika. :kox:

Nie wiem co to jest. Wykręcałem już licznik ze 3 razy. Nic tam nie lata- ani w liczniku ani w jaskini za nim. Albo to jakieś zwarcie, albo jakiś ułamany plastik w jakimś tunelu... Jeszcze tak z miesiąc i wyląduję na leczeniu.

Słyszał ktoś już o czymś podobnym?

Może nie przekraczaj 100 km/h :decayed: żartuje oczywiście, sprawdz ta opcję

a nie było czegoś takiego co sie ustawiało i przypominało terkotaniem o przekroczeniu prędkości jaką sie ustawi? Wydaje mi sie kiedyś tu o czyms takim czytałem.

moze poprzedni właściciel zamontował coś takiego tylko po co? :mysli:

Opublikowano

słyszałem że takie coś było fabrycznie ale nie we wszystkich samochodach. Miało to pozwolić że ustawiasz sobie limit np jedziesz autostradą ustawiasz na 130 i jak przekroczysz to pipczy żeby przypomniec że przekroczyłes prędkość