Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Ubytek oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtam mianowicie mam problem z moim audi odkąd go kupiłem pobiera mi olej jakies 0.7 litr na 1000km zpoczątku myslałem ze siada turbina sprawdzałem luz i faktycznie minimalny ,ale żeby sie upewnic kupiłem inną używke prawie nową i nic to nie zmieniło oleju ubywa dalej autko chodzi normalnie ma moc i pali od strzała czy uszczekniacze zaworowe mogą byc powodem tego ubutku dodam ze przykapca na niebiesko czasami przy ostrym przygazowaniu

Opublikowano

Jeśli nie ma wycieków z silnika to to bardzo prawdopodobne iż to uszczelniacze. Może jeszcze przez odmę puszczać olej...

Opublikowano
  • Autor

a jesli przez odme to jaka przyczyna pierscienie?

[br]Dopisany: 29 Maj 2011, 13:54_________________________________________________jak sprawdzic pierscienie? bez rozbierania

Opublikowano

sprawdź ciśnienie w każdym z cylindrów powinno być w przedziale od 26 - 31 tylko wypnij wiązkę od pompowtrysków

Opublikowano
  • Autor

ok mam nadziej że to uszczelniacze na zaworach bo nie usmiecha mi sie rozbierac całego silnika

:kwasny:

Opublikowano

jeżeli go nie będziesz miał to albo pierścienie albo głowica jak ogarniesz napisz co i jak

pzdr

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Raczej uszczelniacze, a nie zauważyłes żeby podkapcał na niebiesko na wolnych obrotach? U mnie w B5 tak było,że jak chodził na wolnych to podkapcał,jak ruszyłem chmura niebieska przez chwile później przestawał kopcic,az do momentu kiedy znów się zatrzymałem,puszczały uszczelniacze,po wymianie jak ręką odjął. Oleju żłopał 1l/1000 :kox: