Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Brak połączenia z silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

mam problem niemoge się połączyć z silnikiem ze wszystkim sie łączy z abs,airbag,licznik,clima,itp. Byłem u elektronika i on stwierdził że iest problem z immo i dla tego tak sie dzieje powiedział mi że można sie podłączyć przez imobilajzer ale ja zbytnio niewiem w jaki się kabel wpiąć.

może ktoś się orjentuje o co chodzi?

Opublikowano

uzywasz przejsciowki usb---com czy fejsu na usb?

Opublikowano
  • Autor

łącze się z laptopem przez usb wszystko jest ok poza silnikiem z którym się niemoge połączyć. Ostatnio byłem u elektryka on też sprawdzał i nie mógł się połączyć mówił że to wina imobilajzera, jest możliwoś podpięcia się po przez immobilajzer tylko niewiem w który kabel się wpiąć?

Opublikowano

Nie sądzę, aby elektryk miał rację. W twoim autku spróbujcie podpiąć się bezpośrednio przy sterowniku silnika. Przewód diagnostyczny K jest innym obwodem niż W-od immobilizera.

Opublikowano
  • Autor

a możesz wytłumaczyć gdzie ten sterownik silnika się znajduje i jak się w niego wpiąć będe próbował sam swoich sił. a co do immobilajzera to na 99% jego wina a ja musze to ominąć i połączyć się jakoś z silnikiem.[br]Dopisany: 18 Styczeń 2008, 23:31 _________________________________________________dzisiaj troche pogrzebałemi znalazłem przy kierownicy tako prostokątno biało puszke(immobilajzer) jeden kabel(zielono-czerwony) był wyrwany z kostki.

zastanawiam się czy go spwrotem zamontowac do kostki tam gdzie jego miejsce tylko niewiem czy nie zablokuje mi sie immo.

w puszcze jest 12pinowa kostka kabel wyrwany znajdował sie w 10 pin(zielono-czerwony) może ktoś wie do czego ten kabel służy?

Opublikowano

Nie zablokuje się Immo.

Miałem taki problem, jak znajomy podczas roboty przy aucie wysunął 1 z kilku mas z wtyczki. Auto przestało palić, a samochód nie komunikował się z VAG-iem.

Po wsunięciu kabla na odpowiednie miejsce wszystko wróciło do normy.

Zamontuj kabel tam, gdzie powinien być i będzie wszystko banglać.

Opublikowano
  • Autor

Też tak myśle a jak nie da rady to będe próbował się wpiąc bezpośrednio przez te kable w kostce. w tygodniu sprawdze albo pod konic bo niestety miałem mało stluczke wczoraj i samochód do lakiernika poszedł:-/[br]Dopisany: 20 Styczeń 2008, 08:50 _________________________________________________witam.

jednak wina była kabelka po podłączeniu wszystko śmiga

pozdrawiam

Opublikowano

widze taki sam kolego temat ta forum viakena :bicz2: