Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wymiana żarówek i naprawa blendy tylnej klapy. Audi A4 b6 sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem że blendy podświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej w A4 B6 (sedan) to zmora tego modelu i nadwozia (przynajmniej wśród moich znajomych). 4 moich kumpli ma A4 B6 sedan i każdy z nich ma problem z tą blenda. powodem są śruby przytrzymujące szybki. Są z bardzo miękkiego tworzywa i łatwo zniszczyć gwint. Tak było wczoraj. Samo znalezienie takiej używanej blendy jest trudne a co dopiero w dobrym stanie:/ Ale po długich poszukiwaniach udało się. Dotarła do mnie kompletna tylna klapa od sedana na sprzedaż. Blenda w niej była wizualnie ładna. Zadzwoniłem do kumpla z radosną nowiną, że mam dla niego tę blendę (jego była już bez szybek ani bebechów (niecierpliwy poprzedni właściciel)). Rozebraliśmy obicie klapy ściągnęliśmy zamek i blendę. Przed założeniem nowej na szybko ją podłączyliśmy, żeby sprawdzić czy aby na pewno działa. Niestety jedna żarówka była przepalona. Kumpel oczywiście próbując na szybko odkręcić szybkę zniszczył gwint:/ Pierwsza myśl jaka nam przyszła do głowy to rozwiercenie śruby. Nie jest to jednak dobry pomysł w przypadku tak delikatnego elementu. Po dokładnym obejrzeniu blendy zauważyliśmy, że można ją od wewnętrznej strony praktycznie całkowicie rozebrać, łącznie z metalowymi bolcami prądowymi. Szybka zostaje nieruszona a cały środek można całkowicie wymienić bez potrzeby wymiany całej blendy.

Niestety nie mam zdjęć z przebiegu pracy ale jeżeli ktoś jest z Wrocławia i ma taki problem to zapraszam do mnie to zadziałamy i zrobimy dokumentacje:)

Jeżeli już taki temat zagościł na forum to sorry:)

Pomyślałem sobie że może to być pomocne.

Jeżeli ma ktoś jakieś pytania bo chciałby to zrobić samemu to śmiało. Cała operacja to jakieś 80 min roboty.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego mialem ten sam problem i bardzo podobnie sobie z nim poradziłem tzn kupilem uszkodzona klape i zdemontowalem blende ale poprzedni własciciel tez konkretnie obrobil te śrubki.Obie lampki swiecily i nie bylo problemu az do wczoraj,rozwiercilem prawa srubke wymienilem zarowke,posmarowalem klejem lampke bo juz nie mialem nerwow do tego dziadostwa :D. Nie wiem jak u innych ale u mnie czesto pala sie zarowki a szczególnie postojowe,z resztą w tylnych lampach jest nie lepiej.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Tez meczylem sie caly dzien z tym tematem. Wzialem mlotek i cienki srubokret i obrzezbilem cala srube dookola az plastik sam odszedl po podwazeniu srubokretem. Wymienilem na ledy i przykleilem na super glue. Do dzisiaj trzyma i swieci.