Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] rozdzielacz zapłonu ,problemy z zapalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich miłośników :audi: miałem pewien problem i chcę go opisać by inni się nie męczyli , mianowicie w moje audi 1.6 l zaczęło szarpać przy przyśpieszaniu i w dni wilgotne deszczowe nawet strzelać z tłumika , rano po przełączeniu się na gaz nawet nie było mowy o jezdzie, falowanie obrotów i inne dziwne rzeczy.pojechałem do mechanika na czyszczenie przepustnicy , później na czyszczenie przepływomierza , wymieniłem świece i kable i nic mechanicy nie mogli sobie poradzic .więc któregoś dnia postanowiłem sam zajrzeć i od razu zwróciłem uwagę na kopułkę (rozdzielacz zapłonu) że jest w bardzo niedostępnym miejscu , jak się później okazało wyjąć ją i zamontować z powrotem to nie lada wyzwanie , mianowicie chodzi oto że cały problem tkwił właśnie w kopułce , jak sądze od nowości niebyła ruszana bo dojście kiepskie i mechanicy omijali ja z daleka a to co zobaczyłem w środku zgroza :thumbdown:. wymieniłem.i do dzisiaj jest oki pisze o tym ponieważ nikt tego tematu nie poruszał przynajmniej ja tego nie znalazłem . a jest takie oczywiste . pozdrawiam i szerokości :a4fan:

Opublikowano

Nie jest tak tragicznie. Warunkiem jest przy demontażu i montażu nie robić tego z "góry", tylko silnik obejmować z dwóch stron tj. lewa ręka od kolektora a prawa tuż nad kolektorem sącym. Gwarantuje, że zaskoczenie będzie duże. Przerabiałem temat, kiedy umyłem silnik i zaparował mi aparat zapłonowy. Demontaż z góry poszło w miarę ale montaż z góry to trzech magików nie mogło sprostać - nie potrzebnie. :notworthy: