Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Problem z ukladem paliwowym 1.6 101km.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:cool1: Witam, mam problem z moja A4, auto jest z rocznika 95, silnik 1.6 101km. Ogarniam temat juz dluzej ale nie daje z tym rady wiec zwracam sie do Was. Kupilem auto na okazji, nie po powodzi itp tylko po prostu znajomy majacy wiecej kasy, sprzedawal swoja A4 poniewaz mial problem z benzyna, pozatym autko ma zrobione zawieszenie, hamulce i rozrzad 5000km temu, alu 17 na nowych oponach + kola zimowe na alu 15, klima swieżo co po nabiciu i odgrzybieniu, OC do maja, goolnie zadbane autko, czyste w srodku, garazowane, auto z niemiec przyjechalo 3 lata temu jako bezwypadek, w polsce robiony zderzak przód, wiec czego wiecej chciec za 8000zl :) auto jest w gazie i jezdzi normalnie na LPG, niema z tym problemu. Po zakupie auto wogole nie palilo na benzynie, pierwsze sprawy jakie przyszly na mysl zostaly zrobione :

- wymiana pompy paliwa,

- nowy olej, filtry

- nowe swiece + kable

- czujnik temperatury,

- auto zostalo podpiete pod komputer u mechanika

- nowy akumulator ( stary byl dentka)

takim to sposobem bo dniu spedzonym w garazu autko zaczelo palic i jezdzic na PB

odpala jednak na 2 - 3 razy (lub za pierwszym jesli sie go dlugo kreci), jak jest zimny opo odpaleniu dodajac gazu (do deski) auto muli, a jak delikatnie dodaje to normalnie jedzie, po przejsciu na gaz nawet na zimnym wszystko jest ok, auto jest mocniejsze na GAZIE, niewiem co to moze byc , podejrzewalem tez wtryski (jednak byly sprawdzane i sa ok, wymienione oringi na nowe),

spalanie benzyny nie jest duze mysle ze normalne pali ok 8 - 9L , sonda lambda wymieniona przed zakupem mam rachunek z kwietnia 2011,

przewody paliwowe zapchane? to jedyne co przychodzilo mi na mysl, wiec nalalem ORLEN VERVA do pełna, dodatek do czyszczenia ukladu z najwyzszej polki (80zl za 500ml), przejechalem 600km bez LPG, auto stalo sie zrywniejsze i pali jak pali za 2 - 3 razem lub po dluzszym kreceniu silnika, czasem po wylaczeniu jak jedzie sie dalej na benzynie (20 - 30km) to po przekreceniu kluczyka silnik robi jeszcze jakby dopalke paliwa (kluczyk juz wylacze a silnik jeszcze jakby raz zakreci - zadusi) ale tylko jak gasze po jezdzie na PB - z LPG niema problemu, :mysli: co to moze byc ?

ps mialem stluczke kobieta mnie najechala, szczescie w nieszczesciu bo nic sie nie stalo, zderzak opadl, lekka rysa i tyle, z ubezpieczalni kobiety dostalem 1700zl, naprawa wyszla 150 (polerka lakieru i slizg zderzaka) wiec dokladam reszte w A4 zeby bylo sprawne 100%, zamierzam nim jezdzic narazie na codzien a za rok zostawic go dziewczynie bo bedzie zdawac wtedy prawojazdy, wiec zalezy mi na tym zeby bylo wszystko OK.

Opublikowano

Witam. Gdy chcesz odpalić auto na benzynie spróbuj przekręcić 3-4 razy kluczykiem bez włączania rozrusznika. Tylko tak żeby pompa w zbiorniku się załączała. Włącz na kilka sekund i wyłącz. I sprawdź jak zapali po tych 4 razach. Może za niskie ciśnienie w układzie paliwowym jest. Pompa wymieniona na taką jaka była?

Opublikowano

Właśnie pompa też z wyższej półki ? Ja kupując zamiennik też miałem takie przygody :) oczywiście znikły wraz z zakupem tej droższej :) oczywiście sprawdź wtryski być może ciśnienie jest ok tylko nie umie się przebić przez wtryski. Być może nie doczytałem ale jaką masz instalację gazową (której generacji) ? Na kompie nic nie pokazało ?

Hmm czujnik masz wymieniony tak więc przyczyną on nie może być. Filtry ? Paliwa oczywiście też ?

No cóż jeszcze może być ? Ja u siebie miałem tak że zapalił za 3-6 razem na chwilę po czym gasł. Okazało się że pompa daje za małe ciśnienie. jeżeli na gazie jeździ to immo nie może być nie ? czy się mylę ?

Tyle ode mnie :)

Opublikowano

Silnik pracuje po wyłączeniu zaplonu-Nieszczelne wtryskiwacze.Tak podaje instrukcja.

Opublikowano
  • Autor

Wrtyski sa ok, Pompa byla z wyzszej polki znaczy powiem tak zamiennik kosztowal 60zl najtanszy ja wzialem ten za 110, immo nie bo na gazie pali normalnie, probowalem jezdzic na benzynie i gasic na benzynie i nic to nie daje, po przekreceniu stacyjki kilka razy na zaplon tez trzeba dlugo zakrecic :) filtr paliwa tez nowy jest, stara pompa byla jakas felerna wogole hinol taki po bandzie zrobiony ze szok, mechanik sprawdzal mi wtryskiwacze i podpinal kompa i wszystko jest ok, cisnienie na pompie tez jest ok,[br]Dopisany: 07 Czerwiec 2011, 10:26_________________________________________________A instalacja gazowa u mnie to sekwencja na licencji LANDI RENZO

Opublikowano

witam

możne głupio to zabrzmi ale sprawdź palec i kopułkę rozdzielacza zapłonu + przewody wysokiego napięcia i Regulator ciśnienia paliwa

miałem zbliżony objaw jak u ciebie że pedał na max a samochód miał muła

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

palec i kopulka nowe razem z kablami :) [br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 19:31_________________________________________________regulator ok bo na chwile pochodzi i jest w normie na paliwie jak cieply silnik

Opublikowano

A cewka ? nie ma gdzieś przebicia ?

Opublikowano

A cewka ? nie ma gdzieś przebicia ?

to by na lpg raczej nie jezdziło