Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BWT] Klimatronik nie chłodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam klopot z chłodzeniem klimy,a w sumie jego brak. Wertuje forum juz tydzien by nie zaśmiecać i nie mam pojęcia co może być... :confused4:

Klima została nabita tydzień temu, jest szczelna, jak włączam i wyłączam ECON słychać jak sie załącza kompresor i widać na obrotomierzu, węze zimne i cieple tak jak w postach, na Vag-u żadnych błędów, klima na LO i wieje jak bez klimy. Logi grupy 001 bloku 08 - przy włączonej klimie na full:

Przy temp zewnętrznej +24 stopni

grupa 001 pole 1 wartość 0.640A

grupa 001 pole 2 wartość 60,8%

grupa 001 pole 3 wartość 24,5%

grupa 001 pole 4 wartość 6.0 bar

Co mam do wymiany, parownik, osuszacz czy dławik.

Proszę doradźcie co to może być.

Opublikowano

Jeżdzij na zimny lokieć taniej wychodzi

Opublikowano
  • Autor

przyjacielu bez takich :no:, ja czekam na fachowe rady [br]Dopisany: 16 Czerwiec 2011, 00:04_________________________________________________Panowie doradzicie cos?

Opublikowano

Klima na LOO i ciśnienie 6 barów? a na ECON jakie ciśnienie??? Jak będzie ok.4 bary to możesz już startować na dobicie klimy.

U mnie było 5 na ECON i 9 na LO i chłodziło słabo- po dobiciu na ECON mam 9 na LO 13 i wieje lodem :kox:

Opublikowano
  • Autor

na ECON pokazalo 5bar. Musze podjechać by sprawdzili mi ile jest czynnika.Na wlepce jest ze ma być 500g + - 20g,tyle ma być tak?

Opublikowano

na ECON pokazalo 5bar. Musze podjechać by sprawdzili mi ile jest czynnika.Na wlepce jest ze ma być 500g + - 20g,tyle ma być tak?

Tak tyle ma być :wink4: Maszyna odsysa czynnik chłodzący wraz z olejem, wpuszcza nowy olej i czynnik. Na maszynie pokazuje mu ile odessało. Niech sprawdzą szczelność po nabiciu :cool1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wiec dziś jeszcze raz nabijali mi klimę i powiedział ze wogle nie załącza sie kompresor,rurki nie robią sie zimne,na vagu zero błędów. Opadają mi ręce :confused4:.Panowie czy to kopresor czy kolko na nim juz padło.Jak włączam OFF i ECON to widać na obrotomierzu ze sie niby załącza. Prosze o Pomoc

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

czesc kolego czy rozwiazales problem. Bo mam taki sam.

Opublikowano

Wiec dziś jeszcze raz nabijali mi klimę i powiedział ze wogle nie załącza sie kompresor,rurki nie robią sie zimne,na vagu zero błędów. Opadają mi ręce :confused4:.Panowie czy to kopresor czy kolko na nim juz padło.Jak włączam OFF i ECON to widać na obrotomierzu ze sie niby załącza. Prosze o Pomoc

Czy w ogóle ktoś mierzył ciśnienia w układzie podczas pracy, czy pojechałeś do nabijaczy za których myśli maszyna do klimatyzacji? Na moje masz uszkodzoną sprężarkę, która nie jest w stanie wytworzyć odpowiedniego ciśnienia po stronie wysokiej, ale bez rzetelnej diagnostyki możemy sobie gdybać.