Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Avant poliftowy - jak zdemontować boczek bagażnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę zdemonotwac boczki w bagażniku B5 Avant. Wyjąłem już tapicerkę podłogi, odkręciłem tylne fotele, zdjąlem boczki foteli, wywaliłem tą czarną piankę z podłogi, odkęciłem osłonę progu bagażnika. Udało mi się "oderwać" boczek z zatrzasków w częsci tylnej, ale nie mogę go ruszyć bliżej foteli. Nie chę niczego połamać. Do tego dochodzi ten element trzymający składane fotele:

SANY0490-1.JPG

Nie potrafie go odkręcić. Imbusem nie da rady, a przedłużona nasadka 17 jaką mam nie chce wleźć do nakrętki która widac powyżej - jest i tak za krótka. Wrrr... :(

Opublikowano

klucz 17 kopytkowy luzujesz nakretke a pozniej wykrecasz imbusem, najlepszy noname z castoramy, bo spotkalem sie ze "firmowy" klucz tam nie wchodzil

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem takim podejść ale nie wchodzi w ten plastik. Może rzeczywiście odwiedzę Casto i zakupię jakiś inny. Jak rozumiem resztę się "odrywa"? Oczywiście oprócz tego wkręta trzymającego zatrzask kasety rolety.

Opublikowano

Tak caly boczek siedzi na 3 albo 4 spinkach metalowych wciskanych w otwory w blachach auta jak bede mial pozniej chwile czasu to wrzuce fotki[br]Dopisany: 19 Czerwiec 2011, 08:44_________________________________________________Zdjecia pozyczone ale bedziesz widzial o co chodzi ;)

94657d692a4a3c37.jpgb58812378f8bd05a.jpgbf140f72d69339d4.jpg

Opublikowano
  • Autor

Super. Dzięki za foty. Kwestia odpowiednio wąskiego klucza kopytkowego. Poszukam takiego.

Opublikowano

Tak jak mowie najtanszy z casto ;) moj mechanik mial podobny problem to mu powiedzialem ze dziwne bo kopytkowym odkrecalem :polew:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A macie jakieś knify jak zdjąć bok plastikowy jak sie odkręci wszystkie śruby?

Mi pękł plastik jak próbowałem zdemontować ten bok :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

A gdzie Ci pękł? Na tym zaczepie w okolicach środka tylnej szyby? Ja miałem z tym największy problem i też bałem się że pęknie. Wsadziełm rękę w tamte okolice, od spodu, przez otwór po zdjęciu maskownicy schowka w boczku. Jak szarpnąłem to za którymś razem puściło. Śruby trzymające boczek spod maskownicy mocowania rolety też odkręciłeś?

Opublikowano

Tak wszystko poodkręcałem i dokładnie w tym miejscu mi pękło - na tym zaczepie w okolicach środka tylnej szyby :wallbash:

W sumie tak tego nie widać, chyba ze dobrze sie przyjzysz, zastanawiałem sie czy mozna sam ten plastik dokupic czy trzeba cały bok kupować :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Pospawaj sam lub w jakimś warsztacie. 30-50 zł.

No ale w końcu oderwałeś czy nie?

Opublikowano

w końcu oderwałem, z jednej strony urwało sie te plastikowe mocowanie - pózniej skleiłem je na superglue a pozniej klejem na goraco, a z drugiej tylko pekło wiec tylko dla formalnosci klejem na goraco przejechałem :)

Opublikowano
  • Autor

Ja zakładając wszystkie te plastiki z powrotem, przesmarowałem wszystkie dziury smarem. Nie wiem czy dobrze zrobiłem (czy nie zechcą same odpadać ;) ), ale jak musiałem cos poprawić i zdjąć ponownie, to już zupełnie bez problemów i siłowania odchodziły. Trzymaja pewnie, ale bez wrażenia że jeszcze trochę i połamię wszystko w pi**u.