Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Problem z elektroniką, nie łączy coś w stacyjce. Pomocy !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj miałem niemiłą przygodę, włożyłem kluczyk do stacyjki zapaliłem auto i podjechałem kilka metrów do skrzyżowania. Włączyłem kierunkowskaz i zauważyłem, że nie mruga dioda na desce rozdzielczej oraz nie słychać charakterystycznego tykania. Zjechałem szybko na parking i tam zauważyłem:

- kierunkowskazy nie świeciły

- nie było nic widać na klimatroniku,

- nie świecą się też swiątła mijania (jedynie postojówki świeciły)

Zgasiłem auto i zapaliłem, znowu miałem te same objawy. Znowu zgasiłem auto, chwile poczekałem, wyciągnąłem kluczyk ze stacyjki, zapaliłem i wszystko wróciło do normy. Co to może być? Już kiedyś w zimie raz takie coś miałem. Pojawiło się nagle raz i samo ustąpiło. Cholera jasna, mam teraz jechać w trasę ponad tysiąc kilometrów i wolałbym coś z tym problemem zrobić.

Ratujcie :(

Dodam, że raz na kwartał mam problem z zamykaniem albo otwieraniem auto z pilota. Mam nieoryginalne alarm i czasami nie włącza się pompka co skutkuje tym, że auto ma już wyłączony alarm, ale drzwi pozostają zamknięte.

Jak oworze drzwi z kluczyka to wszystko jest OK, pompka zawsze zadziała.[br]Dopisany: 24 Czerwiec 2011, 19:09_________________________________________________Widać, że problem jest na tyle skomplikowany, że nikt nie potrafi pomóc :(

Dzisiaj problem z "gasnącą" elektryką pojawiał się w 3/4 uruchomień samochodu. Wyciągnąłem wszystkie bezpieczniki, przeczyściłem papierem ściernym "1200" a także wyciągnąłem widoczne przez otów nad bezpiecznikami przekaźniki tzn kostki i w nich też przeczyściłem styki. Wspomniane zabiegi nie przyniosły żadnego efektu. Przekręcam kluczyk i widzę, żę klimatronik się świeci, ale juz po zapaleniu gaśnie i występują wszystkie wymienione wcześniej objawy. Nie działa także klakson.

W bezradności wkurzony na maksa zacząłem okładać z liścia deske rozdzielczą i kierownice licząc na cud :) Nagle wpadłem na genialny pomysł aby poruszać kluczykiem w stacyjce i wtedy wszystko wróciło do normy!!!!

Operację wykonałem na zapalonym silniku. Zabieg powtórzyłem jeszcze raz aby się upewnić, że działa.

Co może być przyczyną? Może coś nie łączy w stacyjce? Ratucji bo za 5 dni jade w trase :(

Auto sprawdziłem vagiem i w "engine" nie mam żadnych błędów.

Opublikowano

Kostka stacyjki do wymiany

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź, zacząłem szukać na forum i znalazłem taki wątek o wymianie kostki

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=52237.0

Wg autora:

Tak wygląda kostka

a5bc54119b7a3c6f.jpg

a tak zamontowana:

ed24bb65b9c10635gen.jpg

Jakiego producenta brać? Tak jak na forum wyczytałem FEBI albo SWAG ?

Opublikowano

Najlepiej oryginał ale jak nie dostaniesz to obojętnie który zamiennik

Opublikowano
  • Autor

W dziale sprzedam, jest taka kostka stacyjki z AFNa z 96

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=203160.45

Brać używaną kostkę czy nowy zamiennik ? :)

Może od razy wziąć profilaktycznie jakąś kostkę sterującą? Pytanie którą?