Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHL] Nowe sprzeglo - slizga sie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wymienilem nowe kompletne sprzeglo plus dwumas sachs. Sa jakies ewentualne mozliwosci dla ktorych ten zestaw moglby sie slizgac ?

Opublikowano

napisz num.katalogowy czesci jakie zostały zamontowane.

meze za wysoki 2umas lub za wysoki docisk co powoduje ze docisk nie dociska tarczy maxymalnie. ciekawe czy mechanicy nie mieli z włozeniem skrzyni...

do twojego silnika sa 2 rodzaje sprzegieł- średnica tarczy 210 lub 228mm

Komplet sprzęgła bez 2umasu:

AHL do numeru silnika: 060000 - 210mm np:

LUK 621 1738 00

SACHS 3000 840 301

AHL od numeru silnika: 060001 - 228-230mm :

LUK 623 2430 10

SACHS 3000 839 801

Opublikowano

Ja z tego co pamietam kupowalem sprzeglo Sachs 3000 839 801

Mam dwumase czyli wynika z tego ze sprzeglo jest wlasciwe[br]Dopisany: 30 Czerwiec 2011, 14:09_________________________________________________A dwumase mam numer 2294 002 144

wg katalogow online wszystko sie zgadza z numerem silnika mojego auta

Opublikowano

Ja slizgania nie czuje, ale padla dwumasa, podobno (wg sachs) wskutek slizgania sie tarczy na dwumasie.

Dlatego pytam, czy to mozliwe...

Opublikowano

dwumas pada od stylu jazdy od szarpania sprzegłem przy agresywnej jeździe w szególnosci od najniższych biegów.

to juz nie czaje -

Ja slizgania nie czuje

Witam, wymienilem nowe kompletne sprzeglo plus dwumas sachs. Sa jakies ewentualne mozliwosci dla ktorych ten zestaw moglby sie slizgac ?

auto jedzie normalnie tak jak mu deptasz tak sie rozpedza czy deptasz obroty rosna a uto nie jedzie??[br]Dopisany: 01 Lipiec 2011, 10:14_________________________________________________skoro wszystko jest zamontowane nowe to nie ma prawa sie nic slizgac.

silownik sprzegła nie jest na tyle mocny ab y napierał na docisk tak aby sie sprzegło mogło ślizgac...

mmoze jeździsz z noga położoną na pedale sprzęgła...??[br]Dopisany: 01 Lipiec 2011, 10:16_________________________________________________chyba ze zamontowali częsci ktore sa nowo zabezpieczone olejem przeciw korozji i nie wyczyscili tego tylko poskładali tak jak wyjeli z pudła. okładzin tarczy momentalnie sie tym nasaczyły i moze byc efekt slizgania sie sprzegła.

Opublikowano

Tak, auto jezdzilo normalnie, silnikiem 1.6 nie da sie jezdzic agresywnie :shocked:

Dzis odbieram kolo z gwarancji, postanowilem ze drugiej 2 masy nie kupie, narazie pojezdze..........

W tym problem ze pytalem sie wielu osob i kazdy mi mowi, ze to niemozliwe zeby nowe czesci sie slizgaly.....