Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jak zapobiec uszkodzeniu silniczka wycieraczki tylnej avant?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Stalo sie, silniczek padl, kupilem nowy, pytanie jak zapobiec powtorce z rozrywki czyli zeby plyn nie dostawal sie do silniczka? ma ktos jakis patent na to? nie chce mi sie znowu wymieniac silniczka...

pozdr

smajko

Opublikowano

Ja w tamtym romu walczylem ze swoim....na dzien dzisiejszy zaczyna lekko popiskiwac :/ Czas psychicznego przygotowania do wymiany na nowy :)

Duzo dales za ten silniczek ?

masz moze jego nr?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Brak patentu. W pokrywie silniczka jest wsadzony symering i on uszczelnia oś wycieraczki , przez którą jest podawany płyn. Można nałozyc więcej " smalcu " na ośkę i wsunąć ją w uszczelniacz, ale tak by tłuszcz nie sikał potem na szybę. Trzeba pilnować drożność dyszek spryskiwacza / zatkanie powoduje szukanie przez płyn jakiegoś innego ujścia i rozszczelnia symering/ i stosować dobry płyn. Wskazane siknąć od czasu do czasu nawet bez potrzeby.

Opublikowano
  • Autor

Ja w tamtym romu walczylem ze swoim....na dzien dzisiejszy zaczyna lekko popiskiwac :/ Czas psychicznego przygotowania do wymiany na nowy :)

Duzo dales za ten silniczek ?

masz moze jego nr?

Pozdrawiam.

Za silniczek i ramie wycierazki 350zl z przesylka, oczywiscie uzywane, na nowe nawet sie nie porywalem :przebiegly:

A nr to 8E9 955 711C, z tego co wiem ostatnia literka nie ma znaczenia, spotkasz tez A,B,C i D, wygladaja tak samo, po prostu co jakis czas zmieniali literke (nie wiem po co)

Inna opcja to naprawa starego silniczka - widzialem na allegro takie oferty, koszt 50zl, pytanie czy i na jak dlugo to cos daje rade.