Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Proszę o analize błędów po zamontowaniu LPG. A4 b6 1,8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. po zamontowaniu instalacji a "kameleonie w koszalinie" na vagu mam błędy _ p1149 p1129 p1480 p1141 . są to błedy zwiazane moim skromnym zdaniem z podcisnieniem , moze uszkodzili jakis przewod podcisnienia?? powiem Wam ze dzieje sie to w ten sposób. błędy wyskakują roznie , raz jedne raz drugie. Jechałem wczoraj do Chojnic i objawy są takie, przy "depnieciu gazu mocniej" po chwili turbo jakby ciagło o połowe mniej, pozniej zatrzymuje się kasuje błędy vagiem, odpalam jade ciagnie juz super, znow wyprzedzanie jakies mocne deptanie i po chwili przyspieszenie 60%. znow postoj Vag i tak az do chojnic. dzis wstałem i pisze moze jakas madra głowa cos podpowie. w niektorych bledach "przeładowanie paliwa" w niektorych pojawia sie slowo "vacum" wszystkie kojarza mi sie z podciśnieniami, ale nie wiem czy to dobry trop. Dzieki za pomoc z gory i pozdrawiam.

Opublikowano

P1480 Fan Secondary Low with Low Fan On

P1129 - Długoterminowy pomiar paliwa – system przeładowany (bank2) System too Rich ;

1149 dezaktywacja zabezpieczenia drzwi

1141 włącznik otwierania klapy

Opublikowano
  • Autor

dzwonie do niego a on mi mowi ze zawor turbo przeładowuje i to nie cisnienie paliwa bo audi nie ma cisnienia paliwa??? siet co on gada??

Opublikowano

Kolego w diagnostyce vag masz logi które trzeba zrobić dla 1,8 t

001 - korekcja sondy Lambda

002 - wskazania MAF

004 - temperatura w dolocie

031 i 034

115 - wymagany i aktualny boost

Tak wiec zaloguj 115 i zobaczysz ci czy ci przeładowywuje.

Opublikowano

A ja obstawiam że bez regulacji gazu w trasie Tobie auto oddali. Zrobili autokalibracje i auto do właściciela. A teraz gazem jest zalewany i jest mułowaty. Błąd P1129 się tu kłania. Po kasowaniu błędów jest w na jakiś czas dobrze bo podczas kasowania błędów kasujesz adaptacje krótko i długoterminową. Adaptacje te możesz podejrzeć w grupie 032. Pojeździj trochę i zerknij jakie są wartości.

Opublikowano
  • Autor

znasz kogos kto zrobi solidnie bo te matoły chyba nie umieja, a tak ich wszyscy chwalili, dwa razy juz byłem, wpierw sie slawił na wysokich obrotach przy zmianie biegów, teraz wyłącza mi turbine jak wpadnie ten blad i jest dokładnie tak jak mowisz, skasuje w trasie błąd i po jakims czasie sie pojawia i wtedy muł jakby turbo nie było!!