Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Spalony komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Bardzo proszę o poradę.

Mianowicie: Najprawdopodobniej spaliłem komputer.

Dotknąłem przewodem od wzmacniacza obudowy komputera. Błysło. Jak daję zapłon kluczykiem to "strzela" przerywacz, oczywiście próbujać rozruchu- nie pali.

Moje pytanie.

Jeśli kupie komputer to bedzie ok, czy trzeba jeszcze stacyjkę etc?

Nie mam immo chyba że jest w kluczyku ale nigdy nie zauważyłem zadnej kontrolki od immo

A może to nie komp??

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc

pozdrawiam'!!!!

Opublikowano

Nie koniecznie komputer się spalił, może jakieś bezpieczniki poszły tylko lub przekaźnik któryś, posprawdzaj wszystkie w skrzynce, pod osłoną plastikową w środku (tam nad pedałami) i przy komputerze. Auto kręci rozrusznikiem i nie pali czy nic się nie dzieje?

W profilu masz podane rok auta 1996 więc immo masz przy stacyjce, kod silnika podałeś AVG a te silniki były od 1999r dopiero robione.

Opublikowano
  • Autor

1996r 1.9 TDI 110PS. Kod mogłem pomylić, ale z tego co wiem to kazda po 1995 ma immo

Rozrusznik kręci, światłą kierunki chyba całą elektryka chodzi. Tylko nie pali i na zapłonie cały czas"pstryka, pierdzi" przerywacz spod maski, ten znajdujacy sie przy sterowniku/komputerze

PS. jak sprawdzic przekaźniki??wymieniając na taki sam czy jest inny sposób??

Opublikowano

Zacznij od zmiany przekaźnika, poszukaj jakiegoś kolegi co ma AFN i pożyczy przekaźnik na chwilę. Lub jak masz możliwość podłącz Vaga zobaczysz co mu dolega czy komunikuje się z ECU itd...

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie przekaźniki "pstrykają" po podłączeniu +/-.

Nie mogę tylko sprawdzić przekaźnika z nr.229 ponieważ nie ma schematu, a jak próbuję sprawdzać jak pozostałe(maja podobne symbole) t nic sie nie dzieje.....czy przekażnik 229 powoduje brak możliwości rozruchu silnika??

Opublikowano
  • Autor

Nie mam pojecia taki ma symbol na allegro tez jest ich pełno przekaźnik siemensa.W kazdym razie wymieniłem na inny od znajomego dalej nic...

pozostaje kompute/sterownik??

wszystkie przekazniki i bezpieczniki sprawdziałem...

Opublikowano

Podłącz Vaga, sprawdzisz czy się komunikuje z ECU.

Opublikowano
  • Autor

Czekam właśnie na kumpla...

Poza tym jak podłączyłem napięcie na pompę bezpośrednio z Aku to juz ten przekaźnik/przerywacz nie "pierdzi

" ale silnik dalej nie pali....[br]Dopisany: 14 Lipiec 2011, 13:30_________________________________________________Problem rozwiązany doraźnie. Vag nie mogł sie połączyć ale podpiołem dodatkową mase do budowy i wszystko działa, VAG sie łączy, nie pokazuje błędów, nie ma zmieny napięcia na aku, także chyba tak to zostawiam....ma ktoś pomysł co to może być????

Opublikowano

Analiza wtyczki ecu i doprowadzenia zasilania i masy powinna rozwiązać problem -- brakuje masy jak wynika z tego że po jej podpięciu do obudowy auto zadziałało.

1- brak doprowadzonej masy z racji winy instalacji -- sprawdzić wtyczkę

2 - upalona scieżka wewnatrz ecu --obstawiam to rozwiązanie

list1.jpg

list2.jpg

list3.jpg

jak co to posiadam 028 906 021 CE