Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Odgłosy przelewajacej sie wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Koledzy mam następujący problem. Po zeszłotygodniowej ulewie do wnętrza auta dostała się woda ( pojawiła sie z tyłu na podłodze od strony nóg pasażera ) Wody tej po sciagnięciu odkurzaczem było sporo bo ok 3l :( Moja wina była w tym ze nie sprzawdziłem odpływów wody na podszybiu. Udrożniłem odpływy, auto powoli schnie i wydawać by sie mogło ze wszystko jest ok. Ale... jest jeszcze jeden problem - przed zalaniem a po tej ulewie słyszałem podczas hamowania czy skrecania odgłosy przelewajacej sie wody ( ok były niedrozne odpływy na podszybiu i tam mogla sie zebrac woda ), ale dzisiaj jadac do pracy - znowu ulewa - sytuacja sie ponawia - wyraźnie słychać przelewajaca sie wodę. Sprzawdziłem podszybie, jest ok, wieć co jest grane? Koledzy pomóżcie - podejrzewam ze woda stoi gdzies w profilach zamkniętych, moze są jeszcze odływy wody z progów, drzwi lub nadkoli. Czekam na rady i sugestie i z góry dziękuję :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

a przypadkiem pod przednim fotelem nie stoi? W takich przypadkach targa sie wykładzine na zewnątrz albo unosi chociaż część zalaną. Inaczej nie wyschnie dobrze

Opublikowano

Woda stoi pod dywanem po stronie pasażera lub kierowcy w żaeżności gdzie Ci cieknie. Powinieneś jeszcze sprawdzić uszczelki pod obudową filtra kabinowego i komputera, bo tamtędy woda dostaje się do wnetrza. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj pojezdziłem na wlaczonej klimie i wydaje mi sie, ze winny jest zapchany odpływ klimatyzacji....ale ile wody jest w stanie wytworzyc pracujaca klima przez okres powiedzmy godziny :mysli: To sa tylko moje domysły ale juz powoli zaczyna mnie wkurzac jak wsiadam do auta i przyklejam sie do fotela bo taka jest w nim wilgoc :(

Opublikowano

Nie wiem jak w B6 ale w B5 jest możliwe że woda nalałaby się do kanału wentylacji przesiąkając przez filtr kabinowy. Nie wiem czy w B6 też jest taka możliwość ale możesz sprawdzić filtr kabinowy czy nie jest mokry.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Koledzy za wskazówki :) Problem został rozwiązany, winny był niedrożny odpływ skroplin z klimatyzacji. Nie mogłem uwierzyć własnym oczom ile wody mam pod tapicerka podłogi. Wylałem cos około 3 litrów wody :wallbash: