Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Problem z pompą wspomagania 95r TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem nową pąpe wspomagania firmy ZF i mam problem jak autko jest zimne to po odpaleniu silnika słychać w okolicy pompy wspomagania dziwne odgłosy dzwięk jakby podkładka pod jakąś śrubką była nieprzykręcona takie dzwonienie sprawdzałem wszystkie śruby i nakrętki są podokręcane jak auto pochodzi kilkanaście minut to odgłosy cichną i nic niesłychać wystarczy że postio 2lub 3 godz to po odpaleniu znów słychać te odgłosy przez ok 5min a pużniej jest ok i tak zakażdym razem.Zauważyłem że w zbiorniczku olej od wspomagania jest taki mieniący jak lakier metalik chociaż płukałem układ i zalałem nowy olej zielony Pomocy :(

Opublikowano

Najprawdopodobniej coś w tej pompie "piłuje" i pewnie w zbiorniczku są opiłki metalu. Spróbuj zanurzyć do zbiorniczka magnesik i zobacz czy się czepiają opiłki.

Opublikowano
  • Autor

Wymontowałem pompe i okazało się że wniej coś stuka metalicznie w zbiorniczku są opiłki aluminium ale dziwne Nowa pompa i po przejechaniu około 1500 km żeby padła założyłem drugą używke oryginał firmy KYB po przejechaniu ok 200 km zaczęło w niej coś pstykać i płyn jest znów z opiłkami..CO MOżE BYĆ TEGO PRZYCZYNĄ (a np maglownica jakby słabo przepuszczała olej ) POMÓŻCIE KOLEDZYCO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ CZY NP MAGIELŻE SIADŁA POMPA :(

Opublikowano

Czy w czasie tych 200km nie wydawała dziwnych dźwięków? Jak kręciło się kierownicą?

Opublikowano
  • Autor

Podczas kręcenia kierownicą nowa pompa jak ją załorzyłem to wydawała taki dziwny dzwięk jakieś skrzypienie a używka chodziła cicho.Kierownicą kręciło się dobrze.