Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APT] Regulator kolektora,pytanie[Foto]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,mam pytanko jak ten regulator powinien prawidłowo działać;http://img593.imageshack.us/img593/3129/20110729255.jpg czy jak zaciągnę ustami w miejscu zaznaczonym to sztanga powinna sie chować do tej gruszki?bo u mnie tak sie nie dzieje :mysli: sztanga jak widać na foto ma ułamane ucho na końcu,ale to naprawie jeśli grucha jest dobra?

Opublikowano

Dokładnie trzpień od gruszki powinien się schować jeżeli zaciągniesz ale możesz dla pewności podłączyć dużą strzykawkę i pociągnąć, tą gruszkę da się rozebrać, ale z tego co wiem to membrana nie występuje jako część zamienna, sprawdź jeszcze czy działa elektrozaworek i podaje podciśnienie na ten wężyk, powinien się przełączyć po przekroczeniu ok.3000 obr/min

Opublikowano
  • Autor

a ja myślałem ze przez to falują mi obroty przy dojeżdżaniu [wcisnieciu sprzegla]i czesto ma jakieś telepawki.a to usrojstwo włącza sie dopiero po przekroczeniu 3000 ob :mysli:Sprawdzilem w innym silniku i tam gruszka działa,sztanga sie chowa jak zasysam ustami.niestety na szrocie wszystkie silniki maja ulamany ten trzpień :wallbash:

Opublikowano

ja też miałem ułamany i z kawałka plastiku wrzeźbiłem ucho i małą śrubką skręciłem z tą sztangą

Opublikowano

Niestety nie można kupić samej sztangi ponieważ nie występuje jako oddzielna część, tylko jako cały zespół napędu na zdjęciu nr 9, gość w ASO powiedział ok 850zł ale możesz sam spytać dla potwierdzenia bo rożni są fachowcy w ASO, ale niestety ETKA potwierdza to co mówił. Jak widzisz głupie przykrywki gruszki (na zdjęciu 25,26) można kupić :wallbash:

etka.jpg