Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Silniczek wycieraczki tylnej z B6 do B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy silniczek tylnej wycieraczki z b6 podejdzie bez przeróbek do poliftowego b5?

Opublikowano

Mocowanie i kostka zasilania oraz poprowadzone w niej sygnały są takie same. Jedyna różnica to inny system podawania płynu . W B5 spryskiwacz stoi w B6 obraca się wraz z ramieniem

Opublikowano
  • Autor

w b5 po lifcie też się obraca :wink4: . A kierunek obrotu wycieraczki po wymianie silniczka się zmieni?

Opublikowano

Podejdzie z passata B5

Opublikowano

w b5 po lifcie też się obraca :wink4: . A kierunek obrotu wycieraczki po wymianie silniczka się zmieni?

i tu się mylisz lata tylko jak jest rurka ułamana :decayed:
Opublikowano
  • Autor

Czyli mam ułamaną rurkę? :mysli: dziwne, że w golfie 3 płyn podążał już za wycieraczką a w audi z 2001 roku nie...

Opublikowano

Czyli mam ułamaną rurkę? :mysli: dziwne, że w golfie 3 płyn podążał już za wycieraczką a w audi z 2001 roku nie...

pewnie też rurka ułamana choc nie wiem jak jest w golfie
Opublikowano
  • Autor

to fajnie, że mi się ułamała :naughty:

Opublikowano

Odnośnie silniczka z passata , to chyba ramię kladzie się na drugą stronę. W pasacie B5 B6 , gofie 3 i A4 do 2000r rureczka ze spryskiem powinna stać w miejscu. Tak jak pisał kolega wyże - jeśli sie obraca to lipa z rureczką. Trzeba szybko interweniować bo poleci płytka z elektroniką.

Opublikowano

Zamontowałem z passata B5 i bez niczego pasowało .

Opublikowano

W audi A4 B6 ramię ma w miejscu mocowania do silniczka "wykorbienie/odsadzenie" . Jeśli silniczek kończy pracę na przeciwną stronę niż powinien w oryginale, to ramię wycieraczki wystaje wysoko ponad krawędź szyby.

Opublikowano
  • Autor

W audi A4 B6 ramię ma w miejscu mocowania do silniczka "wykorbienie/odsadzenie" . Jeśli silniczek kończy pracę na przeciwną stronę niż powinien w oryginale, to ramię wycieraczki wystaje wysoko ponad krawędź szyby.

Jeśli podepnę taki silniczek z b6 do mojego b5 to będzie się kładł we "właściwą" stronę, czyli na prawo?

Opublikowano

Tak , oczywiście , kładzie się tak jak w innych modelach Audi - na prawo / jak się stoi przed klapą/ . Jeszcze taka mała uwaga , B5 musi byc po 97 roku - sterowanie silniczkiem ma być " minusem" . Roczniki 95 ,96 i kawałek 97 miały sterowanie " plusem"

Opublikowano
  • Autor

Ok. Z tego co piszesz nie powinienem mieć żadnych problemów z założeniem takiego silniczka. Wielkie dzięki za pomoc :good:

Opublikowano

Najlepiej jak być kupił taki silniczek z ramieniem i oczywiście żeby była dysza spryskiwacza, bo z twojego się nie nada

Opublikowano
  • Autor

Właśnie chcę kupić cały zestaw, czyli silniczek z dyszą i wycieraczką. Od razu tył będzie ładniej wyglądał ;)