Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAG] Coś rozładowywuje mi akumulator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z autkiem , ale od początku , autko ma orginalne vebasto.W czwartek na parkingu chciałem w normalny sposób otworzyć auto uruchomić i odjechać do pracy , a tu nic z tego pilot nie raguje za to na wyświetlaczu ,,choinka,, . Odpaliłem z przewodów i stwierdziłem że to akumulator się po prostu ,,skończył . W sklepie z akumulatorami sprzedawca sprawdził mi akumulator, okazało sie że jest w bardzo dobrym stanie . Po naładowaniu aku w niedziele okazało sie że auto nie chce odpalić, szlag by trafił . Gdy zdiołem kleme z akumulatora było bez zastrzeżeń, auto odpalało bez problemu. Sumując czy mam problem z vebasto /jest programowane / czu też alarm ,,fiksuje ,, czy jeszcze jakieś inne ustrojstw załatwia akumulator. Macie jakiś pomysło co lotto? Z góry dziękuje.

Opublikowano

Odepnij kleme i podłącz amperomierz, zobaczysz ile pobiera prądu, powinno ok 0.02A, jesli duzo wiecej to odpinaj pokolei biezpieczniki i w końcu dojdziesz do tego co rozładowuje aku.

Opublikowano
  • Autor

Witam bardzo dziekuje pozdrawiam

Opublikowano

przede wszystkim podepnij auto pod komputer-w sterowniku elektryki i zegarach pokaże co jest nie tak

Opublikowano

jedyny sposób to wziąć w rękę miernik i sprawdzić na którym bezpieczniku jest zwiększony pobór prądu. Całkowity pobór po kilku minutach od zamknięcia auta powinien być rzędu 20 - 50 mA, coś w tych okolicach. Jeśli będzie powyżej 150 mA to po kilku dniach będziesz miał akumulator rozładowany. Główne podejrzenia kieruj na wszelkie elementy dokładane dodatkowo - w pierwszym rzędzie alarm. Rozumiem że webasta nie używasz w lato? Ja u siebie miałem przypadek, że cfany Niemiec przepiął sobie zestaw głośnomówiący tak że był cały czas zasilany (tak by mógł działać bez kluczyka). Efektem tego, po dwóch dniach postoju w zimie auto nie odpalało.

Jeśli umiesz obsługiwać miernik uniwersalny poradzisz sobie, jeśli nie, proponuję wizytę u elektryka.