Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tylnie głośniki A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniał ktoś głośniki w tylnich drzwiach w A4 B5 Avant? Te seryjne jakoś słabo grają,to chyba 13-tki są. Można wsadzić 17cm?.

Opublikowano

17cm nie wsadzisz bo takich nie ma :naughty: Jakie wchodzą to nie wiem dokładnie ale chyba 13stki, niech wypowiedzą sie właściciele Avantów.

A zapytam co masz z przodu? Jak zwykłe ori Audi to lepiej zajmij się przodem niż tyłem.

Opublikowano

Obawiam sie ze glosniki 17cm istnieja - przynajmniej tak jest napisane na pudelkach :wink4:. Wprowadza to jeszcze wiekszy zamet w glowach klientow ale nie zmienia faktu, ze mozna je montowac w standartowych miejscach przeznaczonych na glosniki 16cm :).

Opublikowano

Raczej ciezki temat zeby wsadzic tak duze glosniki ale dla chcacego nic trudnego. Jezeli do przodu da sie wstawic 16cm glosniki (bylo to poruszane na forum w zrob to sam) to do tylu tez sie pewnie da bede probowal cos zmontowac jak tylko sie cieplej zrobi bo teraz pizga w lapska. Narazie proponuje wstawic 16 na przod i jakas skrzynie do bagaznika i bedzie juz ladnie.

Opublikowano

Witam

Co do zamontowania głośnikówo roozmiarze 16,5cm. Jest mozliwość wstawienia takiego rozmiaru po dokupieniu przejściówek do tyłu ponieważ otworu nie są w kształcie koła (taki mały psikus ze strony audi) albo kombinowaniu coś samemu.

Jednak trzeba też brać pod uwagę wygłuszenia tylnej półki ponieważ przy większej mocy wszystko wpada w rezonans i zamiast uśmiechu na twarzy maluje się zdziwnienie" zamontowałem dobrej klasy głośniki a tu lipa nie grają"

u siebie mam zamontowane phonocary serii titanium(nie polecam)

Opublikowano

wygłuszenia tylnej półki

a gdzie takowa półka w Avancie jest "zainstalowana" .. :mysli:

Więc tak, audio mam prześwietlone (mam 00r ale chyba przed liftem bylo tak samo)

przód - 13 najprawdopodobniej Nokii - kiepścizna

zamieniłem na 13 na adapterach JBL 2105 - lepiej, niewiele lepiej ale lepiej.. lecz to jednak 13

wkońcu wrzuciłem kompletne BOSE i teraz jestem bardzo zadowolony, moim zdaniem z 13 nie wyciśnie się więcej z rozsądnym budżetem.

tył - masz 16 nokii - gra tak sobie ale rużnicę teraz na nowym sprzęcie czuję strasznie..

subwoofer jeśli masz to Noki i ma on wzmachol na tylne głośniki coś tam pyka ale dopuki nie zmieniłem zestawu to nawet myślałem że grało to świetnie, to samo mówili moi ziomale.

na twoim miejscu tył zostawiłbym w spokoju i zajął się przodem, najniższym kosztem to kup panele i wsadz 16 na przedzie i będziesz zadowolony + coś w bagarzniku

ponadto obowiązkowo dobrze wygłuszyć/uszczelnić drzwi na poczatek - naprawdę wielu to pomija a to skuteczny sposób aby poprawić dźwięk w aucie..

pozdr.