Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Ciągle smierdzi sprzęgło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panów :hi: mam taki o to problem: mianowicie na ostatnim zlociku trochę poszalałem na "ćwiartce" i podczas jednego ze startów przy ostrym ruszaniu auto zamiast się rozpędzać jechało tylko 20km/h i strasznie zaczęło śmierdzieć sprzęgło :wallbash: więc od razu się zatrzymałem i dałem odpocząć chwile aucie. Po chwili auto już normalnie jechało. Dodam, że sprzęgło nie śliska się na żadnym biegu, tylko ciągle śmierdzi :thumbdown: Początkowo myślałem, że to ten zapach się utrzymuje pod maską ale mija 4 dzień i ciągle śmierdzi :wallbash: Domyślam się, że czeka mnie wymiana sprzęgła na nowe. Mam zamiar zawirusować Audianke na wiosnę i wymienić kilka gratów żeby osiągnąć 190km. Wyczytałem na forum, że najlepiej będzie wsadzić seryjne sprzęgło bo i tak wytrzyma 190KM tylko czy one nie wywinie podobnego numeru??

Proszę o poradę...

Opublikowano

z opisu wynika że porządnie przypaliłeś a śmierdzi dlatego że przy każdym użyciu sprzęgła jest ścierane pozostałości spalonej okładziny i może to potrwać a co do nowego sprzęgła to myślę że też dasz mu radę lub nie to wszystko zalerzy od ciebie zanim będziesz pamiętał wydaną kwotę na naprawę będzie dobrze dziełeć :hi:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i lipa dalej ciągle śmierdzi ;( a zrobiłem już sporo kilometrów, więc to nie resztki okładzin :wallbash: Tylko czemu nie ma żadnych objaw innych typu ślizgania się przy butowaniu?? Tak czy siak raczej już do wymiany sprzęgło się nadaje :kwasny: