[B5 ADR] ABS

    3 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam.

    Problem mam taki że podczas hamowania, przy prędkości poniżej 10 km/h włącza mi się ABS mimo że auto nie traci przyczepności. Objawia się to nieregularnie. 5 hamowań ok, 6 z ABS. Po lekturze forum obstawiałem złą odległość czujników ale te są dobre dodatkowo VAG twierdzi że ABS włącza się na wszystkich kołach.

    Proszę o sugestie.

    Ze sportowym pozdrowieniem. Szary.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Objawia się to nieregularnie. 5 hamowań ok, 6 z ABS.

    To jest dobre :>

    Podłącz Vaga i jedź z prędkością około 5,10km/h i sprawdź czy wszystkie czujniki pokazują taką samą prędkość

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    To też będzie dobre...

    Wszystkie czujniki pokazują taką samą prędkość. Podczas hamowania numer 6 ;] (czyli kiedy włącza się niepotrzebnie ABS), mimo że samochód już się zatrzymał VAG jeszcze przez chwile informuje że wszystkie koła się kręcą.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się


    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy