Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Pytanie o wąż chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy wymieniłem ostatnio chlodnicę, zakupiłem na forum i wymieniłem wszystko gra tylko górne złącze węża jest na taki zatrzask-pierścień, a ja ma na opaske węża narazie tak jeżdże ale troche się obawiam bo opaska jest na skrawku doslownie tej rurki od chłodnicy.

czy mam wymienić wąż od jakiegoś nowszego modelu -czy jexdzić i sie nie marwić :mysli: ??

dzieki z góry za rady :hi:

Opublikowano

W benzynkach tak czasami robili że były zapinki wąży na zatrzask i na opaskę, zmień węża albo nic nie rób bo to nie feler.

Opublikowano
  • Autor

czyli rozumiem ze ciśnienie które jest w ukladzie nie powinno mi węża zrzucic z tego krótkiego krócca?

zrobiłem jakieś 700km i jest ok narazie, ale mam obawy dlatego pytam czy ktoś ma dłuższy staż z takim rozwiązaniem :hi:

pozdr

Opublikowano

To jak teraz jest u Ciebie? Masz chłodnicę na szybkozłączkę a węża na opaskę czy na odwrót?

Mogę samą szybkozłączkę Ci dosłać to sobie ją zamontujesz na opaskę a szybkozłączkę zapniesz na chłodnicę jak tak masz i bedzie wtedy na 100-kę okej.

Opublikowano
  • Autor

mam właśnie dokładnie tak jak kolego piszesz

chlodnica jest na dwa szybkozłącza a węże mam dolny na szybkozłącze a gorny na opaske i tak właśnie skręciłem

ale zaraz za opaską kończy się rurka od chłodnicy bo tam jest jakieś 2cm tylko rurki i nie ma tej górki zapobiegającej ściągnięia opaski tylko nawet gorzej bo jest ścięta do środka :kwasny: ale narazie jest ok,

napisz mi kolego ile byś chciał za te przejściówke

jutro mi się szykuje dłuższy wyjazd to po drodze pomyśle :wink4: -mam nadzieje że będzie ok

pozdr