Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Problem podczas podłączania zmieniarki cd do RNS-E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś dysponuje może schematem kostki ze zmieniarki 8E0 035 111 BX? Kupiłem przewód od navika i nie hula. Widzi że jest płyta ale nie podświetlona i nie chce jej odtworzyć. Schemat od strony RNS-E mam, ale wg mnie coś jest z przewodami w samym kablu. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem schematu przewodów w zmieniarce. Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Mam ten sam problem po wymianie na RNSe, zadaje sobie pytanie czy to nie siedzi w kodowaniu.

Opublikowano

Zmieniarkę trzeba dokodować :naughty:.

Opublikowano
  • Autor

To zostało zrobione - w grupie 56 ostatni bit przestawiłem na 7 (kiera MF i CD), jeszcze coś trzeba kodować?

Opublikowano

No to powinna ruszyc zmieniarka jak zmieniles kodowanie :mysli: ........ a resetowales RNS E ?

Opublikowano
  • Autor

W sensie - OFF-ON?

Opublikowano

Przy wlaczonym RNS E wciskasz jednoczesnie przyciski Radio i Setup . Trzymasz je do chwili az strzeli w glosnikach :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zmieniłem kodowanie w RNSe i zmieniarka dalej nie działa, dziwne ze widzi w której kieszeni jest płyta. No chyba ze zmieniara z RNSd nie będzie działać pod RNSe

Opublikowano
  • Autor

Zrób tak: wyjmij płytę z RNS-E, potem wszystkie ze zmieniarki CD. Włącz RNS-E i włóż płytki najpierw do CD - przestaw na RNS na CD i zobacz czy ładuje płytki. Na koniec zapodaj płytkę navi do RNS-E. U mnie pomogło. Powodzenia. :hi:

Opublikowano

Rns ori czy dokładane?

Jak dokładane to problem może być w przejściówce.

Miałem podobny problem ze zmieniarką i winna była przejściówka do rns.

A jak Rns jest ori, to trzeba sprawdzić kabel od zmieniarki.

Widzę na forum, że problem z przejściówkami od navika systematycznie się powtarza.

Moja też była od navika.

Opublikowano

Rns ori czy dokładane?

Widzę na forum, że problem z przejściówkami od navika systematycznie się powtarza.

Moja też była od navika.

RNSe dokładana kabel(przejściówka) od kolegi z forum Domin79, to opisz może w czym ten problem polega.

Opublikowano

Rns ori czy dokładane?

Moja też była od navika.

RNSe dokładana kabel(przejściówka) od kolegi z forum Domin79, to opisz może w czym ten problem polega.

Kabel od zmieniarki podpinasz do przejściówki RNS, a tam nie koniecznie kabelki są powpinane tak jak należy.

Ja miałem namieszane z dwoma kabelkami, podejrzewam jeszcze trzeci ale może się mylę na razie wszystko działa.

Jeden kabelek był wpięty nie tam gdzie potrzeba, a drugi był spięty do kupy z innym kabelkiem właściwie obsadzonym, musiałem go odciąć i lutować do niego pin, żeby obsadzić we właściwe miejsce. Jak bym nie miał Bose to bym się bujał i szukał jednego pinu do tego kabelka.

Niestety nie pamiętam, które piny były pomylone.

Najlepiej sprawdź wszystkie kable w przejściówce, jak będzie ok, to wtedy zostaje kabel od zmieniarki.