Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Opel Astra G 2.0 DTL 101km- problem z praca silnika, help.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli chodzi o pompę to jest to ten sam problem co w 2.5tdi w audi

4000zł :evil:

Sama regeneracja pompy VP 44 (mechanika i elektryka) to koszt około 2,5tyś zł a to ze względu na to iż jak chcesz tym autem jeszcze pojeździć musisz skorzystać z usług serwisu Boscha który wpakuje oginalne części a co najważniejsze dokładnie na specjalistycznym "stole" wykalibruje pompe,do tego dochodzą inne poprawki a co za tym idzie koszta jeżeli zależy Tobie by było wszystko pod tym kontem OK.

Fakt,ja akurat robiłem w pewnie drogim zakładzie,ale gwarancja była długa i oginalne części zakładają,gdyż zamierzałem jeszcze parę lat pojeździć,co z wielką przyjemnością uczyniłem.

Pozdrawiam!

[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2011, 13:09_________________________________________________X20DTH to w modelach do 2001 roku a Y20DTH to po wyżej z czego Y20DTH ma większy moment obrotowy.

Natomiast oznaczenie DTL oznacza 82KM a DTI to 101KM i jest jeszcze taki sam konstrukcyjnie tylko o większej pojemności

2.2 DTI o mocy 125KM

Pozdrawiam!

Opublikowano
  • Autor

wiec tak panowie...

W glowicy jest wypalona dziora w zaworze a w silniku ponadpalany tlok na krawedziach czyli nie oplaca sie tego robic...

Znalazlem 2 silnik w lagiewnikach kolo wroclawia za 1000zl i jutro jade po niego....

Tylko teraz takie pyt. .... mechanik mowi zebym poszukal drugiej turbiny bo w tej jest luzna ta klapka od takiego zaworu na podcisnienie przy turbinie .. ale reszta turbiny jest ok ... co o tym myslicie szukac 2 czy pozyje ta jeszcze ??

Opublikowano

Wszystko masz tutaj:

http://forum.vectraklub.pl/index.php/forum/76-vb-diesel/

Naprawdę fajna ekipa i dużo fachowców od tego silnika...

Śmiało tam atakuj i pytaj!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

panowie znow mam problem... tzn niby sukces ale lipa...

dzis odebralem auto od mechanika auto jezdzi itp wszystko jest ok ale.... ale turbina nie dziala..;/

dzis wszystko przejzalem i niby jest ok ale wogole tak jak by jej nie bylo i tak jakby jak dodaje gazu to zasysa waz gumowy miedzy turbina a intercoolerem..;/