Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALF] Duża różnica między fisem a Rzeczywistością

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

To moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc.Na poczatek troche historii:

Moje jezdzidelko zakupilem od rodziny mieszkajacej w niemczech.W trasie powrotnej (750km) fis przy spokojnej jezdzie pokazywal mi 7,5 l z czego bardzo sie ucieszylem.Jednak po przyjezdzie do domu postanowilem zrobic sobie porzadny test.Na stacji zalalem do pelna i przejechalem rowno 100 km( na dwa razy- mala trasa styl na emeryta).Fis pokazywal mi 10l .Pojechalem na stacje i zlapalem sie za glowe.Wyszlo 17l.Skad takie roznice no i dlaczego tak duzo?Silnik ma co prawda 330 tys ale przy 290 mial maly remoncik(wymienione pierscienie).Kupilem kabel ale vag nic nie wykazal.Co moge zrobic ?Bardzo prosze o pomoc poniewaz nie moge sobie z tym poradzic a auto stoi od kilku miesiecy i juz nie wiem co z nim zrobic-rejestrowac czy rozebrac na czesci-przy tych cenach paliwa 90 zl za 100km to juz za duzo(codzienie robie ok 70 km wiec 1500 na miesiac to juz przesada)

Opublikowano
  • Autor

Bledow nie bylo wiec jak posprawdzac sonde i inne czujniki? .Czy konieczne sa logi?Mam kolege ktory moglby mi je zrobic ale niestety nie mamy nikogo kto moglby je zinterpretowac.Przejrzeliśmy forum i tego silnika jeszcze nikt nie probowal zdiagnozowac .Mam nadzieje ze jesli uda nam sie je zrobic wowczas ktos pomoze

Opublikowano

Kolego zmien kodowanie w 017- instruments w adaptacjach (pokazywanie konsumpcji paliwa) ze 100% na 115% wzrośnie ci spalanie na fisie. Też tak miałem przed przekodowaniem pokazywało średnio 3,9 i na połownie baku pokazywało że zrobie jeszcze 1000 km i też mnie to wk*rwiało a po przekodowaniu pokazuje 5,6 tak jak powinno.[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2011, 09:00_________________________________________________Kolego jezeli jechałeś 750 km i paliła by 17 l to musiałbyć tankować conajmniej 2 razy bo wyszło by ok 130l. Może coś sie zawiesiło i jeździł cały czas na ssaniu lub paliwo jakieś ciulowe. A z tankowaniem do pełna to raz dystrybutor odbije wcześniej raz później różnica może być nawet klika litrów a szczególnie że dotankowywałeś prawie pełny bak wiec mogło odbić wcześniej. Ja zrobiłbym troszke wiecej kilometrów niż 100 żeby sprawdzić ile pali.

Opublikowano
  • Autor

Jutro pojade z kolega i zrobimy logi-tak na wszelki wypadek.Tylko prosze o podpowiedz ktore grupy logow ma zrobic oraz czy maja to byc logi statyczne czy dynamiczne?Kolega orjentuje sie sporo na tematy diesla natomiast z benzyny prosimy o podpowiedz. Z gory dziekuje

Opublikowano

Sprawdz czy sondy pracuja prawidłowo, jaka ECU widzi temp silnika. Zrób podobny test ale na odcinku conajmniej 300-400km wtedy wynik bedzie bardziej miarodajny.

Opublikowano
  • Autor

Niestety tak jak pisalem w pierwszym poscie-autko jest jeszcze nie zarejestrowane- z bardzo prostego powodu.Jezel nie bede pewny ze jest sprawne nie wydam 2500 na rejestracje aby postawic pozniej na podworku.Bardzo dziekuje za dotychczas okazane zainteresowanie i nadal prosze o pomoc.Dzis woskowalem autko az zal sciska ze nie moge sobie pojezdzic.[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2011, 20:20_________________________________________________Prosze wiec o podpowiedz w sprawie logow [br]Dopisany: 15 Wrzesień 2011, 20:22_________________________________________________A wiec zrobilismy dzis logi tylko nie wiemy czy aby wszystkie .Prosze wiec o wyrozumialosc i pomoc .Na wszelki wypadek zaloze nowy watek

Grupy: 003 - http://vaglog.rtnet.pl/dartex2_57368.html

Grupy: 004,004 - http://vaglog.rtnet.pl/dartex2_57369.html

Grupy: 000 - http://vaglog.rtnet.pl/dartex2_57370.html

Grupy: 001,001,001 - http://vaglog.rtnet.pl/dartex2_57371.html

Grupy: 002,002 - http://vaglog.rtnet.pl/dartex2_57372.html

Opublikowano

Termostat nie wiem czy czasami powoli już nie przepuszcza bo w 001 masz temp 85 i 87 ale w 004 82,5 i 84 może być kwestia że powoli dogrzewa sie przez to wiecej pali.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za zainteresowanie i odpowiedz.A czy sondy sa ok?Moze jeszcze jakies sugestie[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2011, 13:23_________________________________________________A co do termostatu to czy te skoki nie sa uzaleznione od chlodnicy.Przeciez w V wiatrak od chlodzenia chodzi caly czas bo jest polaczony paskiem?(jezeli palnolem gafe do sory ale tak na chlopski rozum)[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2011, 13:33_________________________________________________czy ktos pomoze ?