Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Pompa paliwa a uruchomienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pomocy nie wiem co mam jeszcze zrobić . Po wymianie pompy paliwa stara się spaliła niby tak stwierdził mechanik , nowa nie dobija paliwa podczas przekręcania kluczyka w pierwszą pozycję . Musi pokręcić z cztery razy dopiero zapali . Wymieniłem przekaźnik błędów brak nie wiem co jest grane.Sprawdzałem na zegarach czy paliwo się nie cofa i nic. Jak odpalę za pierwszym razem potem pali od strzału .

Opublikowano

z tego co się orientuję, to w ADR pompa paliwa załącza się dopiero w momencie rozruchu (nie "dobija" paliwa w momencie załączenia kluczyka w pierwszą pozycję), a jak było przed wymianą pompy - palił z "pierwszego strzała" ? czy może było tak samo :)

Opublikowano

jaką pompę kupiłeś?? morze daje złabsze ciśnienie ?? ja tez nie dawno wymieniłem Pompę i nawet mam wrażenie że lepiej odpala tzn szybciej kupiłem Bosch org Niemiecką za 200zł :hi:

Opublikowano

Kolego, dokładnie tak jak pisze @Fakier - w ADR, pompa paliwa załącza się dopiero w momencie jak kręci rozrusznik. Rozruch zimnego silnika dopiero po kilku obrotach wału, to jak najbardziej normalne. :good:

Opublikowano

zgadzam się z kolegami, pompa zaczyna działać dopiero w momencie jak kręci rozrusznik, miałem podobną sytuację zmieniłem pompę paliwa na tani zamiennik i miałem te same objawy co kolega, kolejna zmiana na VDO i problem zniknął na zawsze :hi: