Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wskazania Fis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie .

Dziś chciałem zobaczyć obliczenia na moim wyświetlaczu FIS odnośnie spalania i tak dalej . Po naciśnięciu przycisku powinien pokazać się drugi ekran z pomiarami że tak to nazwę od nowości a po ponownym naciśnięciu pomiary aktualne . Po przytrzymaniu kasuje się . Naciskam więc a tu po naciśnięciu pokazuje się tylko jeden pomiar ( teraźniejszy) który z zerowałem i liczy od nowa .Gdy nacisnę przycisk wyświetlacz nie wyświetla nic .Po kolejnym naciśnięciu wyświetla poprzedni ekran . Nie wiem dlaczego tak jest jak czytałem że ma dwa pomiary pokazywać .Druga sprawa jak włączam tempomat nie wyświetla się żaden komunikat na FIS czy tak ma być ? nie wiem czy jest możliwość i kiedy ona istnieje regulacji prędkości w górę i w dół ? Jeszcze jedno pytanie : po naciśnięciu przycisku koło zegarka (tego którym się reguluje jasność podświetlenia ) wyświetla się mi jakiś komunikat 1 i w kółku km/h a jak przytrzymam dłużej to kółko się przekreśla Co to jest i o chodzi ? . I już ostatnie pytanie w tym poście :rolleyes: jak się ustawia zegarek :wallbash: i czy ten elektroniczne przy naciskaniu przycisku od FIS tez się ustawia ?

Pozdrawiam

Artur

Opublikowano

Zegarek ustawia się podciągając do siebie ten dzyndzelek :) a późniew w lewo w prawo w celu ustawienia godziny, u mnie po przyciśnięci na tempomat nic się nie wyświetla na fisie, do góry pstruczkiem dodajesz gazu +, a na dół odejmujesz -, a ten komunikat to jak naciśniej podczas jazdy ten przycisk to po przekroczeniu danej prędkości będzie Ci piszczeć jak to ustawisz :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

ale którym pstryczkiem + i - ? ja przy przełączniku od kierunkowskazów mam tylko od czoła jeden przycisk na którym pisze FIS .Na przełączniku od wycieraczek mam niby przyciski co można górą i dołem naciskać ale nimi zmienia się parametry wyświetlania obliczeń

Opublikowano
  • Autor

Ja mam tylko jeden przycisk na którym pisze FIX i się wciska cały . Po przesunięciu suwaka na manetce od kierunkowskazów i nacisnięciu tego przycisku (tzreba trochę poczekać po przesunieciu ) załącza się tempomat .

Dzięki huzio00 zegarek nastawiony :D

Aha wiem już o co chodzi z tymi ustawianiami i resetowaniem srednich spalań itd .Wszystko jest ok źle rozumiałem .

Pozdrawiam

Jeszcze jedno pytanie . Nie świeci mi jedna żarówka od pozycyjnych przód prawy a fis mi nie pokazuje takiej przekreślonej żarówki a chyba powinien ? .Druga sprawa miałem zbyt niski poziom oleju a tu żadnego komunikatu , dlaczego ?

Czy da się jakoś wejść bez Vag w ustawienia fisa aby sprawdzić czy też wejść w jakieś opcje ustawien wyświetlania fis ?