Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ADR B5] Problem z licznikiem Szalejąca wskazówka Prędkości!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów jestem tu od niedawna Z Audi B4 przeszedłem Na A4 :) i powoli zbieram informacje z tego forum:) ciężko mi się wkręcić a więc tak Mam problem ze wskaźnikiem prędkości od kupna samochodu szaleje mi podczas włączenia nawiewu na Max lub też i włączenia klimy itd po za tym nie świecą mi w nocy pół zegara prędkości i wskaźnik tem.Oleju jest to licznik z komputerem pokładowym tzw Fisem? proszę o porady co sie dzieje jak to naprawić

Ps. Gdzie w silniku ADR 1.8 jest czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy bo ciągle pokzuje mi że nie mam płynu a płyn jest :confused4: nie wiem gdzie znajduje się ten czujnik?[br]Dopisany: 04 Październik 2011, 21:19_________________________________________________Koledzy Pomóżcie Dziś dodatkowo wykreciłem zegary że by wymienić żarówki nie odłanczając aku i przejechałem się bez licznika po te żarówki po podłączeni zegarów świeci się kontrolka Air Bag :(

Opublikowano

Podłacz VAG-a i zrób test licznika. Wczasie testu będzie wiadomo czy cewka od wskazówki jest uszkodzona czy nie i większość innych rzeczy też wyjdzie. Jaki masz nr licznika 8D0....?[br]Dopisany: 05 Październik 2011, 22:14_________________________________________________Ps. czujnik od płynu jest oprawiony oczywiscie w zbiorniczku, zdejmij koło i nadkole lewe i zobaczysz czarną wtyczkę z 3-ma przdewodami w białym zbiorniczku i to jest ten czujnik.

Opublikowano

Zaświecenie Air Bag to efekt jazdy bez licznika. Podłącz Vag'a i skasuj błąd.

Opublikowano
  • Autor

Podłacz VAG-a i zrób test licznika. Wczasie testu będzie wiadomo czy cewka od wskazówki jest uszkodzona czy nie i większość innych rzeczy też wyjdzie. Jaki masz nr licznika 8D0....?[br]Dopisany: 05 Październik 2011, 22:14_________________________________________________Ps. czujnik od płynu jest oprawiony oczywiscie w zbiorniczku, zdejmij koło i nadkole lewe i zobaczysz czarną wtyczkę z 3-ma przdewodami w białym zbiorniczku i to jest ten czujnik.

Nie wiem a gdzie te numery są od d*py strony?

a co to jest ta cewka ? i gdzie jest? można to naprawić? proszą o pomoc

Opublikowano

Jak wyjmiesz licznik to na nim powinna być taka biała nalepka z nr. zaczynającym się od 8D0....

Jak na końcu bedzie 033 c to prawdopodobnie padła cewka w liczniku która napedza wskazówkę ale to już robota dla fachowca z dobrą stacją lutowniczą i pojeciem.

Opublikowano
  • Autor

Jak wyjmiesz licznik to na nim powinna być taka biała nalepka z nr. zaczynającym się od 8D0....

Jak na końcu bedzie 033 c to prawdopodobnie padła cewka w liczniku która napedza wskazówkę ale to już robota dla fachowca z dobrą stacją lutowniczą i pojeciem.

Z przodu pod licznikiem prędkości Pisze 8D0 ale dalej nie pamiętam byłem dziś na vagu i nic powiedział że nie wykazało AIR BAG wykasował tylko i sprawdził resztę błędów po za tym spoko więc cewka? Elektro mechanik samochodowy mi to zrobi? czy trzeba do jakiegoś dobrego elektryka zanieść?

Opublikowano

Witam, ja mam ten sam problem z licznikiem caly czas wariuje mi wskazówka prędkościomierza :( robiłem test licznika i wszystko chodzi tak jak powinno nie ma żadnego błędu.. Co moge teraz zrobic? Gdzie szukac przyczyny? Czy to może byc czujnik ABS albo piasta któraś walnięta i przez to mi licznik wariuje?

Opublikowano
  • Autor

Koledzy i co poradzicie coś na ten temat teraz doszły mi do tego zawyrzone wskazania paliwa :(

Opublikowano

Kolego jesli masz takie problemy z licznikiem to aby wyeliminowac wszystko poza licznikiem podepnij inny na test jesli masz ,bedziesz miał odpowiedz .Bo jesli Ci licznik szwankuje i vag nic nie pokazuje to mysle ze chyba bedzie taniej wymienic licznik niz go naprawiac.

Opublikowano
  • Autor

Kolego jesli masz takie problemy z licznikiem to aby wyeliminowac wszystko poza licznikiem podepnij inny na test jesli masz ,bedziesz miał odpowiedz .Bo jesli Ci licznik szwankuje i vag nic nie pokazuje to mysle ze chyba bedzie taniej wymienic licznik niz go naprawiac.

A czy po wymianie licznika na drugi nie bedzie nic trzeba ustwiać podpinać vaga itd? proszę o porade

Może mi Ktoś doradzić? bo dziś ziomuś mi licznik ma dać

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam odkopię temat ale również mam podobny problem :(

Jakie to autko widać z boku ale u mnie jest tak :

- raz prędkościomierz i obrotomierz działa a raz nie

- potrafi być tak że wszystkie wskazówki opadną najdalej jak się da a nagle się podniosą albo wgl się nie podniosą

- raz nalicza kilometry a raz nie to zależy czy prędkościomierz działa.

- po 15 minutach jazdy rozlega się pisk i zapala się kontrolka podajże absu, esp wszystko się świeci normalnie jak na dyskotece i tak do wyłączenia silnika :D

- czasami sobie świeci sensor oleju mimo że jest dobry stan a czasami inna kontrolka bez powodu

Co poradzicie w mojej sytuacji wszystko zaczęło się od takich drobnych problemów jak Wy macie.

Nie mam licznika z komputerem pokładowym, chociaż myślę żeby wymienić na pełen FIS jeśli to nie będzie problem.

• 2 lata później...
Opublikowano

witam dzis podczas jazdy doslownie przez 2 sekundy zadrgnely mi wskazowki predkosci ku zeru, i zaswiecily sie wszystkie kontrolki na 2s i dalej normalnie dodam ze zalozylem dzis xenon

jakies pomysly?

i dodam jeszcze ze zmienialem zarowki w zegarach bo byly spalone i na kontrolce od pasow byla zaslepka to wlozylem zarowke zeby przy wlaczeniu zaplonu swiecila sie przez chwile i gasla moze od tego...