Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Kłopoty z kluczykami w A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wznawiam temat niedziałających kluczyków w A4 B7, bo nikt jeszcze nie napisał co robić w przypadku A4 B7.

Od dwóch dni tak dzieje się w mojej AUDICY, że nie mogę otworzyć i zamknąć auta z pilota jednym z dwóch kluczyków do stacyjki. Również chciałem douczyć kluczyk, ale on zmienia i pokazuje wartości jak dobry klucz (w załączeniu printscreeny przyciśnięć kolejnych przycisków pilota-oba kluczyki pokazują te same zmieniające się dane).

Klucz odpala silnik ale nie otwiera i nie zamyka drzwi.

PROSZĘ O POMOC

image.jpg,image.jpg,image.jpg,

image.jpg

Opublikowano

Miałem podobny problem tylko u mnie nie było nawet reakcji na kompie przy naciskaniu przycisków pilota. Kupiłem drugi kluczyk i przełożyłem samą płytkę do swojej obudowy z immo i grotem, zrobiłem adaptację i działa. Ale skoro masz drugi pilot który działa to sobie tym nie zawracaj głowy, połóż go w szufladzie i niech sobie leży. :wink4: Noo chyba, że używasz 2 kluczy jednocześnie to podejrzewam, ze pozostaje Ci przeszczep płytki - wyjdzie chyba najekonomiczniej.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki bardzo za taką pomoc, abym kluczyk schował do szuflady.

Dodatkowe pytanie: czy jeśli moduł komfortu w aucie jest na 433 MHz to i elektronika kluczyka tak samo? Jaki kupić, w razie ostateczności?

Czy taki byłby OK? http://allegro.pl/audi-kluczyk-scyzoryk-8eo-837-220-k-i1857522461.html

Opublikowano

żbiku ale u kolegi kluczyk z tego co napisał jest sprawny.... w Twoim przypadku nie było komunikacji kluczyka z modułem dlatego poszukaliśmy innego kluczyka ze sprawną elektroniką i zostało to przełożone... u kolegi tomasm64 z tego co napisał kluczyk jest sprawny więc pozostaje tylko sprawdzić jak wygląda kodowanie w module komfortu (ile jest zakodowanych kluczyków w jakich komórkach pamięci) i zakodować kluczyk... z tego co widzę to posiada soft VAG CAN Pro który powinien sobie z tym poradzić... nie pracowałem na tym więc trudno coś więcej napisać - dla mnie bezpieczniejszy jest VCDS....

Co do kluczyka to na Europę częstotliwość jest 433 a na USA 315MHz - wystarczy, że kupisz kluczyk o częstotliwości 433MHz (zakładam, że masz europejczyka) i będzie można go zakodować. Ten co podałeś z allegro byłby OK tylko pamiętaj, że bardzo często kluczyki sprzedawane na aukcjach są padnięte... nie ma komunikacji z modułem i wtedy jest puuupa. Nie widzę też sensu wydawania kasy na kluczyk jeżeli posiadasz sprawny.

1. Należy sprawdzić czy kluczyk faktycznie jest OK.

2. Jeżeli jest sprawny - zakodować kluczyk.

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem, że w moim Vagu, w module komfortu mogę to wszystko sprawdzić i pokodować?!

Gdzie i jakich wartości szukać? W blokach wart. mierzonych ?! Na których kanałach ?!

Dodam jeszcze, że przy naciskaniu przycisków na pilocie dioda się zaświeca !(bateria nowa)

Znalazłem błąd w module komfortu dot. kluczyka (foto).b_dy.jpg

Może to pozwoli ustalić co się dzieje[br]Dopisany: 06 Październik 2011, 23:00_________________________________________________Witam ponownie.

Pobawiłem się Vagiem i zakodowałem kluczyk jeszcze raz. Nie tak od razu ale DZIAŁA PONOWNIE, czyli otwiera i zamyka auto z pilota.

Dziękuję za pomoc !!!

Opublikowano

Również chciałem douczyć kluczyk [...]

Panton masz rację, ale z tego co kolega tomasm64 pisał myślałem, że chociaż próbował go kodować i nie dało rady - tak jak u mnie. Najważniejsze, że już się udało i że działa. :>