Jump to content

tomasm64

Pasjonat
  • Content Count

    198
  • Joined

  • Last visited

Seller statistics

  • 0
  • 0
  • 0

Community Reputation

1

About tomasm64

Informacje

  • First name
    tomasm64
  • Location
    NMR

Car

  • Car model
    A4 B8
  • Car body
    Avant
  • Year of production
    2009
  • Engine
    2.0 TFSI
  • Engine code
    CDNC
  • Drive
    quattro
  • Gearbox
    S-Tronic
  • Fuel
    PB

Recent Profile Visitors

610 profile views
  1. Dołączam się do pytania !!! Pewnie wielu więcej chętnych byłoby do takiego modzika !!!
  2. Z tego co pisali koledzy i po moich obserwacjach postawiłem na przyczynę: słaby aku. Widocznie faktycznie komputer samochodowy odłącza zbędne komponenty przy słabnącym aku - coś w tym stylu. Naładowałem go porządnie małym prądem i dość długo(był marzec) i do dziś bez problemu (lipiec).
  3. tomasm64

    Słabe wspomaganie

    Mam jeszcze jedno pytanie: jak wyjąć taką siateczkę/sitko w plastikowej otoczce ze zbiorniczka płynu układu wspomagania, czy jest ona na stałe !?
  4. Witam. Jak w temacie: czy pasują a jeśli tak, to jak je dostosować pod względem kodowania, zmian w oprogramowaniu, itp. ?! Mam chęć wymienić na neony z pływającymi kierunkami !!!
  5. tomasm64

    Słabe wspomaganie

    Witam. U mnie też trochę ciężko chodzi kierownica, co prawda, chyba się już przyzwyczaiłem ale u syna w A38P Sportback chodzi niebo lżej, jednym paluszkiem można kręcić w miejscu. Na wlepie u mnie jest 1N7 czyli chyba serwotronic i drive select. Jest możliwość jakiejś regulacji !?
  6. https://pl.aliexpress.com/item/Carsara-2G-RAM-wy-wietlacz-Android-dla-Audi-A4-A5-2009-2016-10-25-ekran-dotykowy/32896577062.html?spm=a2g17.10010108.1000013.1.5fde4ad49AhFl2&pvid=18b4bd06-3b04-48ab-96a1-c7ef05890839&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.99734.0&scm-url=1007.13339.99734.0&scm_id=1007.13339.99734.0 Mam pytanie: czy ktoś zna ten sprzęt, zna działanie, wie, czy można spokojnie zainstalować i używać !? Może ktoś już instalował i ma jakąś wiedzę, jak to się sprawuje i czy w ogóle gra warta świeczki!? Podoba mi się a zwłaszcza to, że jest to dotyk !!! Proszę o opinię !!!
  7. Wywaliło mi już długo wcześniej błąd czujnika jakości powietrza, razem z webasto. Kupiłem nowy (8K0 907 659A) z identycznym oznaczeniem, podłączyłem, skasowałem błąd i po chwili wywaliło ten sam błąd ponownie, kasuje go i wywala go ciągle. Czy wiecie może czemu tak się dzieje, może trzeba coś przekodować. Nie wiem. Proszę o pomoc. W tym samym czasie naprawiam webasto i jest ono odłączone i wyjęte z auta - może webasto ma coś wspólnego z czujnikiem ?!
  8. Witam. Posprawdzałem wszystkie bezpieczniki - są OK. Sprawdziłem i naładowałem akumulator - na razie nie wyłącza się MMI, ale jestem czujny. Ciekawi mnie tylko gdzie jest umiejscowiony zacisk "30", bo może na nim jest jakiś luz i rozłącza się, coś nie styka?!
  9. Zrobiłem skan i podaję skróty z całego wydruku, które dotyczą tematu: Czujnik jakości pow. miałem już wcześniej do wymiany. Jest poza tematem.
  10. Błędy, jakie znalazłem: 1- [09] BSG - 3124 - zacisk 30-3 - przerwa w obwodzie 2- [5F] MMI 3G - 3157 - ograniczenie działania z powodu zakłóceń komunikacji Czy coś z nich wynika !?
  11. Gdzie mogłyby być ?! MMI, BSG, Komfort, Komfort2, Can Gateway, inne sterowniki ?!
  12. Od ok. tygodnia podczas jazdy zaczęło wyłączać się samoczynnie MMI i po jakimś czasie ponownie włączać. Włącza się i wyłącza na rożne okresy czasu, raz krótsze a raz dłuższe. Po ponownym wyłączeniu i włączeniu zapłonu MMI działa normalnie ale za chwilę zaczyna się ponowne wylączanie i włączanie MMI. Nie wiem z jakiego powodu tak się dzieje, nic nie grzebałem przy MMI, tak zaczęło się samo z siebie. Dodam, że wieczorem, gdy się wyłącza MMI to razem wyłącza się podświetlenie tylko przycisków sterujących MMI przy dźwigni zmiany biegów. Czemu tak się dzieje , coś się psuje - proszę o pomoc !
  13. Bo mechaniczne otwieranie działa a tu nie działa elektryka.
  14. Myślę, że prawdopodobnie coś z zamkiem, może styki silniczków w zamku nie dociskają, częsta przypadłość w tym modelu, trzeba wyjąć zamek , rozebrać, podoginać styki, odtłuścić, przeczyścić lekko papierkiem ściernym i złożyć ponownie. Powinno pomóc. . Jest o tym na forum. Poszukaj. Przy okazji wyciągniesz śrubkę !
×
×
  • Create New...