Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie układu samopoziomowania w B7 Xenon/Bixenon skrętny nie skrętne lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, znalazłem taką wskazówkę przy zmianie bi-xenonu na bi-xenon skrętny:

Audi A4/RS4 Bi Xenon to Bi Xenon with AFS retrofit - AudiWorld Forums

Ostatni, czwarty post. Czy osoby które robiły taką modyfikację zgodzą się z rozwiązaniem podanym powyżej? Chodzi mi o zmiany w przekładaniu pinów?

Opublikowano

Mógłby ktoś dokładnie napisać którędy puścić kable od lamp do wnętrza? Czy od lampy po stronie pasażera lepiej puścić do środka prawą stroną, i dopiero w środku przejść na lewą stronę?

Fotki mile widziane :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Chciałbym to zrobić żeby było prawie jak ori, chcę pominąć tylko przejścia przez złącza T17 po jednej i drugiej stronie. Rozwiązanie z audizine odpada :)

Opublikowano

Jak chcesz jak prawie jak ori, to prowadzisz dodatkową wiązkę od reflektorów tą samą drogą, tak jak prowadzi fabryczna wiązka, po demontażu starych reflektorów i nadkola zobaczysz którędy ona prowadzi, a do wnętrza auta z lewej dostajesz się tą samą drogą jak w linku powyżej, z prawej jest podobnie.

Opublikowano

Przecież wystarczy po przewodzie poprowadzić jak ori i wszystko bangla :wink:

Opublikowano

djim, do Ciebie mam jeszcze pytanie które zadałem wcześniej :wink:

Pamiętasz może w którym miejscu kable od poziomowania zwykłych lamp (2 kable, jeden to zasilanie z bezpiecznika S10 chyba, drugi podłączony do przełącznika poziomowania świateł) rozchodzą się na lewą i prawą stronę? Bo w sumie te 2 można by wykorzystać.

Opublikowano

Mozna wykorzystać bo ja tak robie, na słupku A kolory te same jak przy lampach nr pin musze zobaczyć

Opublikowano

Aha, czyli w złączu w nogach kierowcy kabel z przełącznika rozchodzi się na obie lampy?

Żeby przeciągnąć kable z prawej strony na lewą w środku auta to trzeba pół auta wymontować, czy da się je jakoś bez problemu przełożyć?

I jeszcze jedno, gdzie najlepiej podłączyć pin 2 i 3 sterownika?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanko mam dot. wiązki - czy ORI wiązka z bixa skrętnego podejdzie do bixa zwykłego (nie skrętnego)?

Opublikowano

Tylko o ktora Ci chodzi ?, czy o ta od słupka do lampy czy od sterownika ?.

Opublikowano

Wiazka - od modulu do tylu do kostki i od modulu do przodu do kostek czerwonych w slupku :wink4:

Opublikowano
Wiazka - od modulu do tylu do kostki i od modulu do przodu do kostek czerwonych w slupku :wink4:

To są tylko 3 przewody do każdej kostki

Opublikowano

Ale czy podejdzie od BIXa skrętnego do zwykłego (nieskrętnego)? :cool:

Opublikowano

Ok. A co z modułem 8P0 907 357 F??? Jest ok do zwykłego bixa?

Opublikowano

Źle zformułowaniem pytanie. :decayed: Owszem jest z literką F, że skrętny ale to jest 4F0 907 357 F a ja pytam o 8P0 907 357 F ? :wink4: To jest to samo?

Opublikowano
Źle zformułowaniem pytanie. :decayed: Owszem jest z literką F, że skrętny ale to jest 4F0 907 357 F a ja pytam o 8P0 907 357 F ? :wink4: To jest to samo?

Chyba tak, bo sterownik kodujesz pod A4. Ale 100% pewności nie mam.

Opublikowano
Tak, tylko piny po przekładasz w sterowniku i lampach.

A wiesz może jak wyciągnąć piny z wtyczki do lampy bi-ksenon? Mam wtyczki z kawałkiem kabli, chciałem je wyciągnąć i przełożyć piny z wtyczki od zwykłej lampy, ale nie wiem jak je wyciągnąć, tą wtyczkę się jakoś rozkłada?